Kalsbeek College

Top onderwijs

Bij ons groei je in kennis, inzicht en vaardigheden en werk je toe naar een diploma.
Ons onderwijsaanbod is gericht op brede vorming. Het gaat dus niet alleen om kennis en vaardigheden. Samenwerken, samen leren en samen leven gaan dagelijks hand in hand.

Jouw talent
Door ons brede aanbod krijg je de tijd om je te oriënteren, te ontdekken wat bij je past en te experimenteren. Na onze school kun je alle kanten op. Doordat je op allerlei gebieden gevormd wordt, begin je na het Kalsbeek goed voorbereid aan je vervolgopleiding.

Als vmbo-basis en –kaderleerling kun je kiezen uit 6 beroepsrichtingen. Op de mavoXL kun je examen doen in een extra theorie- of praktijkvak, om nóg beter voorbereid aan je mbo-opleiding te beginnen.
Voor de mavo-leerling met een havo-droom hebben we de H6-route, waarbij je in 6 jaar je mavo- én je havo-diploma haalt. Ons havo- en vwo-onderwijs is vol keuzemodules en leuke extra’s, waarbij je op allerlei fronten uitgedaagd wordt.

Goede examenresultaten
Al jaren scoren eindexamenleerlingen op het Kalsbeek bovengemiddeld goed. Ruim 96% van onze eindexamenleerlingen liep in juni van dit jaar de deur uit met een diploma in de handen. Een mooi vooruitzicht als je op onze school start.

Betrokken docenten
Extra persoonlijke aandacht is een voorwaarde voor goed onderwijs. Op onze school voelt iedereen zich gezien en gehoord. Je staat er nooit alleen voor. Docenten zijn er om je verder te helpen, naar je te luisteren, je uit te dagen en waar nodig je te begeleiden.