Kalsbeek College

Top onderwijs

Bij ons groei je in kennis, inzicht en vaardigheden en werk je toe naar een diploma.
Ons onderwijsaanbod is gericht op brede vorming. Het gaat dus niet alleen om kennis en vaardigheden. Samenwerken, samen leren en samen leven gaan dagelijks hand in hand.

Jouw talent
Door ons brede aanbod krijg je de tijd om je te oriënteren, te ontdekken wat bij je past en te experimenteren. Na onze school kun je alle kanten op. Doordat je op allerlei gebieden gevormd wordt, begin je na het Kalsbeek goed voorbereid aan je vervolgopleiding.

Als vmbo-basis en –kaderleerling kun je kiezen uit 6 beroepsrichtingen. Op de mavoXL kun je examen doen in een extra theorie- of praktijkvak, om nóg beter voorbereid aan je mbo-opleiding te beginnen.
Voor de mavo-leerling met een havo-droom hebben we de havo-6-route, waarbij je in 6 jaar je mavo- én je havo-diploma haalt. Ons havo- en vwo-onderwijs zit vol inspiratie, talentprogramma’s, keuzemodules en leuke extra’s, waarbij je op allerlei fronten uitgedaagd wordt. Je ontwikkelt je zo als leerling én als persoon.

Goede examenresultaten
Al jaren scoren eindexamenleerlingen op het Kalsbeek bovengemiddeld goed. Ruim 96% van onze eindexamenleerlingen liep in juni van dit jaar de deur uit met een diploma in de handen. Een mooi vooruitzicht als je op onze school start.

Betrokken docenten
Extra persoonlijke aandacht is een voorwaarde voor goed onderwijs. Op onze school voelt iedereen zich gezien en gehoord. Je staat er nooit alleen voor. Docenten zijn er om je verder te helpen, naar je te luisteren, je uit te dagen en waar nodig je te begeleiden.

Brede school
Het Kalsbeek College is een brede school. Je kunt op verschillende momenten doorgroeien naar een hoger niveau. Wij dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Ook een andere richting opgaan is mogelijk. Samen zorgen we ervoor dat jij op je plek zit.

Aantal leerlingen in een klas
Op beide locaties is de maximale klassengrootte vastgesteld:

  • op locatie Schilderspark zitten er maximaal 27 leerlingen in een klas, behalve in 2 t/m 6 atheneum en gymnasium (max. 28 leerlingen )
  • op locatie Bredius verschilt de maximale klassengrootte per leerjaar en afdeling:

 

 

klas 1 klas 2 klas 3 klas 4
BL x 15 x x
BKL 18 18 x x
BK 22 22 x x
KM 27 27 x x
M 27 27 27 27
B x x 18 18
K x x 25 25

 

Kalsbeek

Top onderwijs op elk niveau

Kies je locatie!

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.