Kalsbeek College

Open dagen

Zit je in groep 8 en ben je benieuwd naar onze school? Kom dan zeker een keertje kijken, bijvoorbeeld door proeflessen te volgen of met je ouders naar onze open avonden en open dag te komen. Dé manier om te ontdekken of het Kalsbeek College bij jou past.

Proeflessen op 6 november
Op woensdag 6 november kun je proeflessen volgen. Vanaf 1 oktober kun je je hiervoor aanmelden. Houd onze site in de gaten: www.kalsbeek.nl/proeflessen.

Open avonden/open dag in januari
Op de open avonden/open dag kun je overal binnenlopen en kijken. Huidige leerlingen vertellen je hoe zij hun middelbare schoolleven ervaren en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Ook zijn er presentaties en leuke activiteiten. Schrijf deze data vast in je agenda:

  • locatie Bredius: 15 en 16 januari van 19.00 tot 21.30 uur
  • locatie Schilderspark: 18 januari van 9.30 tot 14.30 uur

Meer over het Kalsbeek College
In de tussentijd kun je onze filmpjes bekijken, een vraag stellen of informatie over het Kalsbeek lezen.

  • Bekijk onze video’s. Daarin laten onze leerlingen de school zien.
  • Op onze informatiekaarten vind je allerlei leuke & nuttige informatie. Stel je eigen informatiepakket samen.
  • Heb je een specifieke vraag? Stel ‘m per mail of aan de telefoon: [email protected], 0348 – 413 120 (Bredius) of 0348 – 417 694 (Schilderspark).


Aanmelden voor de brugklas
Kies jij ook voor het Kalsbeek College? Leuk! Aanmelden voor het 1e leerjaar doe je zo:

  • je ouders/verzorgers vullen het aanmeldingsformulier in dat je van je groep 8-leerkracht krijgt;
  • samen met een kopie van je ID-bewijs lever je dat weer op school in, waarna jouw basisschool voor 8 maart alle aanmeldingsformulieren bij ons brengt;
  • vervolgens krijg je van ons een brief met meer informatie en later, in mei, een uitnodiging voor de kennismakingsdag in juni. Op die dag leer je je nieuwe klas en mentor kennen. Als je die dag niet kan, is er een week later een tweede mogelijkheid.

Wanneer word je toegelaten?
Je wordt op onze school toegelaten als het aanmeldingsformulier (ingevuld en ondertekend door je ouders/verzorgers) voor 8 maart bij ons binnen is en wij zo weten dat je aan ons volledige onderwijsprogramma deelneemt.

Het Kalsbeek College is een regionale school. Tot ons ‘voedingsgebied’ behoren leerlingen uit de gemeente Woerden en de direct omliggende gemeenten. Helaas val je buiten ons gebied als je woont in de gemeente Utrecht, gemeente Nieuwegein of gemeente Stichtse Vecht.
Dit geldt overigens niet voor leerlingen uit Kockengen of leerlingen met een lwoo-aanwijzing uit de gemeente Utrecht.

Aanmelden voor leerjaar 2 en hoger
Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Dan kun je het beste ons bellen en een afspraak maken met de adjunct-directeur van het betreffende leerjaar. Het aanmeldingsformulier vind je hier.