Kalsbeek College

Open dagen

Zit je in groep 8 en ben je benieuwd naar onze school? Kom dan zeker een keertje kijken, bijvoorbeeld door proeflessen te volgen of met je ouders naar onze open avonden en open dag te komen. Dé manier om te ontdekken of het Kalsbeek College bij jou past.

Proeflessen + webinar

 • Voor leerlingen:
  Op woensdagmiddag 18 november kunnen groep 8-leerlingen proeflessen volgen en ervaren hoe het is om les te krijgen op het Kalsbeek College Je kiest zelf welke lessen je die middag volgt. Meld je aan op www.kalsbeek.nl/proeflessen.
 • Voor ouders:
  Op 18 november zijn er 2 webinars om over beide locaties meer te weten te komen. U meldt u voor het webinar aan via hetzelfde formulier als u voor de proeflessen gebruikt. Komt uw kind niet  naar de proeflessen of zit uw kind in groep 7? Meld u dan apart aan voor een van onze webinars.
  De link voor het webinar ontvangt u op 17 november.

Open avonden/open dag in januari
Onze open avonden op locatie Bredius staan gepland voor 20 en 21 januari, de open dag op locatie Schilderspark is op zaterdag 23 januari. In die week staan er ook activiteiten voor leerlingen en webinars voor ouders op het programma. Door corona kunnen deze data nog veranderen (of uitbreiden). Houd de site in de gaten.
Ben je op zoek naar bepaalde informatie? Neem contact met ons op: per mail, telefoon of WhatsApp (06-59958210).

Meer over het Kalsbeek College
Wil je meer ontdekken over onze school? Bekijk de verschillende video’s, lees op de website meer over onze opleidingen en onze school) of stel een vraag:

 • Bekijk video’s op ons YouTube-kanaal waarin leerlingen de school laten zien.
 • Op onze informatiekaarten vind je allerlei leuke & nuttige informatie. Stel je eigen informatiepakket samen.
 • Heb je een vraag? Je kunt ons appen (06 – 5995 8210), mailen ([email protected]) of bellen (0348 – 413 120 voor locatie Bredius en 0348 – 417 694 voor Schilderspark).

Aanmelden voor de brugklas
Kies jij ook voor het Kalsbeek College? Leuk! Aanmelden voor het 1e leerjaar doe je zo:

 • je ouders/verzorgers vullen het aanmeldingsformulier in dat je van je groep 8-leerkracht krijgt;
 • het ingevulde formulier lever je op school in, waarna jouw basisschool voor 5 maart alle aanmeldingsformulieren bij ons brengt;
 • vervolgens krijg je van ons een brief met meer informatie en later, in mei, een uitnodiging voor de kennismakingsdag in juni. Op die dag leer je je nieuwe klas en mentor kennen. Als je die dag niet kan (bijvoorbeeld omdat je op kamp bent met je klas), is er een week later een tweede mogelijkheid.

Wanneer word je toegelaten?
In de regel word je op onze school toegelaten als het aanmeldingsformulier (ingevuld en ondertekend door je ouders/verzorgers) voor 5 maart bij ons binnen is en wij zo weten dat je aan ons volledige onderwijsprogramma deelneemt.

Kalsbeek College: altijd een plek die bij je past
Het Kalsbeek College is een regionale school. Uit de reacties die wij kregen van ouders uit Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en Utrecht-stad bleek dat er onduidelijkheid bestaat over het aannamebeleid van het Kalsbeek College voor kinderen uit deze kernen. Leerlingen uit deze kernen – en ook daarbuiten – zijn van harte welkom op het Kalsbeek College!

Aanmelden voor leerjaar 2 en hoger
Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Dan kun je het beste ons bellen en een afspraak maken met de afdelingsleider van het betreffende leerjaar.