Kalsbeek College

Open dagen

Zit je in groep 8 en ben je benieuwd naar onze school? Kom dan zeker een keertje kijken, bijvoorbeeld door proeflessen te volgen of met je ouders naar onze open avonden en open dag te komen. Dé manier om te ontdekken of het Kalsbeek College bij jou past.

Open avonden/open dag in januari
Op de open avonden/open dag kun je overal binnenlopen en kijken. Huidige leerlingen vertellen je hoe zij hun middelbare schoolleven ervaren en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Ook zijn er presentaties en leuke activiteiten. Schrijf deze data vast in je agenda:

  • locatie Bredius: 15 en 16 januari van 19.00 tot 21.30 uur
  • locatie Schilderspark: 18 januari van 10.00 tot 15.00 uur

Meer over het Kalsbeek College
In de tussentijd kun je onze filmpjes bekijken, een vraag stellen of informatie over het Kalsbeek lezen.


Aanmelden voor de brugklas
Kies jij ook voor het Kalsbeek College? Leuk! Aanmelden voor het 1e leerjaar doe je zo:

  • je ouders/verzorgers vullen het aanmeldingsformulier in dat je van je groep 8-leerkracht krijgt;
  • het ingevulde formulier lever je op school in, waarna jouw basisschool voor 8 maart alle aanmeldingsformulieren bij ons brengt;
  • vervolgens krijg je van ons een brief met meer informatie en later, in mei, een uitnodiging voor de kennismakingsdag in juni. Op die dag leer je je nieuwe klas en mentor kennen. Als je die dag niet kan (bijvoorbeeld omdat je op kamp bent met je klas), is er een week later een tweede mogelijkheid.

Wanneer word je toegelaten?
Je wordt op onze school toegelaten als het aanmeldingsformulier (ingevuld en ondertekend door je ouders/verzorgers) voor 8 maart bij ons binnen is en wij zo weten dat je aan ons volledige onderwijsprogramma deelneemt.

Kalsbeek College: altijd een plek die bij je past
Het Kalsbeek College is een regionale school. Uit de reacties die wij kregen van ouders uit Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en Utrecht-stad bleek dat er onduidelijkheid bestaat over het aannamebeleid van het Kalsbeek College voor kinderen uit deze kernen. Leerlingen uit deze kernen zijn van harte welkom op het Kalsbeek College!

Aanmelden voor leerjaar 2 en hoger
Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Dan kun je het beste ons bellen en een afspraak maken met de afdelingsleider van het betreffende leerjaar. Het aanmeldingsformulier vind je hier.