Kalsbeek College

Waarom Kalsbeek

Eenmaal op de middelbare school maak je een ware groeispurt door. Je interesses schommelen en je leert eigen, nieuwe afwegingen te maken. Door ons brede aanbod krijg je de tijd om je te oriënteren. Te ontdekken. Te experimenteren. Je nog niet af te sluiten voor de dingen waar je nu wat minder goed in bent. Op het Kalsbeek College krijg je de ruimte om echt je passie te vinden en je te ontwikkelen tot uniek en waardevol talent.

Groeien zoals jij dat wilt
Groeien zoals jij wilt noemen we dat. Wij dagen je uit, leren je vooruit te kijken en keuzes te maken die bij je passen.

Extra´s
Een werkweek, sportdagen en muziekavonden horen bij school. We werken veel met projecten en excursies om je zo op verschillende fronten uit te dagen. Wist je dat er op de Kalsbeek veel ruimte is voor theater?

Begeleiding
Bij ons sta je er niet alleen voor. Je kunt altijd terecht bij je mentor. Heb je extra begeleiding nodig, komen specialisten in beeld.

De extra’s van het Kalsbeek College

5 redenen om voor het Kalsbeek College te kiezen

Excursies naar wereldsteden zoals London, Keulen en Barcelona

Werkweken zijn misschien wel de leukste weken uit je schooltijd. Op het Kalsbeek College ga je op excursie naar gave plaatsen en landen. Op zo’n reis samen met je vrienden maak je dingen mee die je je nog lang herinnert.

Natuurlijk ga je in de brugklas op werkweek. Die bestemming is nog binnen Nederland.

Op reis in 3-vmbo
Zit je in 3-vmbo, dan kun je je koffers vast pakken. De t-leerlingen gaan naar de Ardennen. De b/k-leerlingen kunnen kiezen uit Londen, Zeeland, Limburg en de Ardennen. Dat Londen de favoriete bestemming is van veel leerlingen, zal je niet verbazen!

Leuke excursies
Ook op Schilderspark staan er leuke excursies gepland. In 5-atheneum ga je naar Barcelona of Edinburgh en in 5-gymnasium naar Rome. Kies je in 4-havo voor Londen, Parijs of Berlijn? Stuk voor stuk toffe bestemmingen!

Uitdagend leren doe je op de Kalsbeek

Bij ons krijg je de ruimte om je passie te vinden en je te ontwikkelen tot een uniek en waardevol talent.

Techniek
Vind je techniek het allerleukste wat er is? Misschien kom je in de tweede in een Techniekklas terecht. Je bent dan 10 uur per week bezig met techniek in een speciaal lokaal.

Stage
Weet je nog niet wat je echt leuk vindt? In de bovenbouw van het vmbo ga je op stage en ervaar je hoe het is om bepaald werk te doen. Handig!

Cambridge English
Op Schilderspark kun je in de brugklas de module Cambridge English volgen. Ga je hier mee door, dan kun je een waardevol diploma halen. You can do it!

Bèta-leerlingen
Als je in 4-, 5- of 6-vwo zit en je bent goed in bèta-vakken, dan is misschien het U-Talent programma iets voor jou.

Volop mogelijkheden om je creatieve kant te ontdekken

Op het Kalsbeek College is veel ruimte voor kunst en cultuur. Denk je dat je niet creatief bent? Wacht maar tot je hier op school zit. Wij gaan op zoek naar jouw creatieve kant!

Modeshow
We zijn dan wel geen cultuurprofielschool, maar de dingen die onze leerlingen doen en maken zijn echt mooi. De modeshow op Bredius is wereldberoemd (nou ja, in Woerden en omstreken dan). Op Schilderspark duik je bijvoorbeeld in de wereld van Shakespeare.

CKV
Het vak CKV krijg je als je in de bovenbouw zit. CKV staat voor Culturele en Kunstzinnige Vorming. Een hele mond vol, maar in dit vak staat creativiteit voorop. In de lessen maak je gave dingen. Daarbuiten bezoek je bijvoorbeeld een museum of theatervoorstelling. Dat is heel leuk om te doen!

Leven en leren in een prettige sfeer

Het Kalsbeek College is een grote school, zeker als je het vergelijkt met je eigen basisschool. Natuurlijk moet je hier aan wennen, maar binnen een paar weken heb je je weg gevonden.

Op beide locaties is het prettig leven en leren. Er is respect voor elkaar. De sfeer op onze school is gezellig. Natuurlijk zijn er regels, maar dat zorgt juist voor orde en regelmaat.

Speurtocht
De gebouwen zijn natuurlijk een stuk groter dan jouw basisschool. Misschien moet je de eerste week nog zoeken naar het juiste lokaal, maar je leert de weg snel kennen. Op Bredius doe je op je allereerste schooldag een speurtocht door het gebouw. Leuk en handig!

Naast lessen volgen ga je veel op pad

Natuurlijk ben je de meeste dagen op school en krijg je allerlei leuke nieuwe vakken. Ons leerprogramma is veel uitgebreider dan klassikaal lessen volgen en zit vol met leuke excursies!

Kennismakingsweek
In je hele schoolcarrière heb je momenten dat je erop uittrekt om dingen buiten de school te leren. Zo leer je elkaar in de kennismakingsweek in de brugklas beter kennen.

Vakken en beroepen
In klas 3 van Bredius ga je nog een keer op kennismakingsweek. Verder bezoek je musea, kunstinstellingen en bedrijven om daar meer over bepaalde vakken en beroepen te leren. Er komen regelmatig mensen van buiten de school lesgeven tijdens bepaalde projecten.

Projectweken
Op locatie Schilderspark is er 2 keer per jaar een projectweek. Leerlingen van alle klassen gaan dan allemaal nieuwe en leuke dingen doen. Als je wat ouder bent, ga je ook op stage en misschien bezoek je een universiteit!