Kalsbeek College

Daarom Kalsbeek

Op het Kalsbeek College groei je op een manier die bij jou past! We dagen je uit, leren je vooruit te kijken en gerichte keuzes te maken. We zijn begaan met al onze leerlingen en bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen.
Je groeit in kennis, inzicht en vaardigheden en werkt toe naar een diploma. Ons onderwijsaanbod is gericht op brede vorming. Je groeit als leerling én als persoon. Het Kalsbeek College is daarnaast een brede school en daarom is er altijd een plek die bij jou past.

Ontwikkeling van talent
Door ons diverse en brede aanbod is het mogelijk om je te oriënteren, te ontdekken wat bij je past en te experimenteren. We stimuleren je een stap extra te zetten en vinden het belangrijk dat jij goed in je vel zit. Iedereen doet ertoe!

Groeien zoals jij dat wilt
Wij dagen je uit, leren je vooruit te kijken en keuzes te maken die bij je passen. Groeien zoals jij dat wilt, noemen we dat. Kwalitatief goed onderwijs vol inspiratie bieden we op elk niveau:

  • gymnasium en atheneum: in alle leerjaren kun je kiezen voor extra uitdaging: leren debatteren, U-talent, Olympiades, Cambridge English, onderzoeksdagen en allerlei talentmodules.
  • havo: ruimte om je talent te vinden en te ontwikkelen is er genoeg. Bijvoorbeeld bij Cambridge English en U-talent. Sportieve leerlingen kunnen het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) in hun vakkenpakket kiezen.
  • mavo/havo-route (6 jaar): als je qua niveau net tussen mavo en havo in zit en je doel een havo-diploma is. Vanaf de tweede klas krijg je een extra programma, om na je mavo-diploma in 2 jaar ook je havo-diploma te halen.
  • mavoXL: je mavodiploma met iets extra’s. Je kunt examen doen in een extra vak: dit kan een theorievak zijn, maar je kunt ook een praktijkvak kiezen uit een van de 6 beroepsrichtingen. Daarmee heb je een streepje voor als je je vervolgopleiding op het mbo kiest.
  • vmbo-basis en –kader: je kunt uit maar liefst 7 beroepsrichtingen kiezen. Zeker in de bovenbouw krijg je veel ‘doevakken’ en ga je stage lopen, waardoor je goed voorbereid begint aan je mbo-vervolgopleiding.

Persoonlijke aandacht voor jou
Bij ons sta je er niet alleen voor. Je kunt altijd terecht bij je mentor. Heb je extra begeleiding nodig, bieden we allerlei ondersteuning.
Bekijk ons filmpje over hulp.

De extra’s van het Kalsbeek College

5 redenen om voor het Kalsbeek College te kiezen

Excursies naar wereldsteden zoals Londen en Valencia

Werkweken zijn misschien wel de leukste weken uit je schooltijd. Op het Kalsbeek College ga je op excursie naar gave plaatsen en landen. Op zo’n reis samen met je vrienden maak je dingen mee die je je nog lang herinnert.

Op reis in 3 vmbo
Zit je in 3 mavo, dan kun je je koffers vast pakken. De mavo-leerlingen gaan naar de Ardennen. De vmbo-b/k-leerlingen kunnen kiezen uit Londen, Zeeland en Limburg. Dat Londen de favoriete bestemming is van veel leerlingen, zal je niet verbazen!

Leuke excursies
Ook op Schilderspark staan er leuke excursies gepland. In 5 atheneum ga je naar Valencia en in 5 gymnasium naar Rome. Kies je in 4 havo voor Londen, Parijs of Berlijn? Stuk voor stuk toffe bestemmingen!

Uitdagend leren doe je op de Kalsbeek

Bij ons krijg je de ruimte om je te ontwikkelen tot een uniek en waardevol talent.

Techniek
Vind je techniek het allerleukste wat er is? Misschien kom je in de tweede in de Techniekklas: 10 uur per week bezig zijn met techniek in een speciaal lokaal!

Stage
Weet je nog niet wat je echt leuk vindt? In de bovenbouw van het vmbo ga je op stage en ervaar je hoe het is om bepaald werk te doen.

Cambridge English
Op Schilderspark kun je in de brugklas de module Cambridge English volgen. Ga je hier mee door, dan kun je een waardevol diploma halen. You can do it!

Bèta-leerlingen
Als je in 4, 5 of 6 vwo zit en je bent goed in bèta-vakken, dan is U-Talent echt iets voor jou.

Volop mogelijkheden om je creatieve kant te ontdekken

Op het Kalsbeek College is veel ruimte voor kunst en cultuur. Denk je dat je niet creatief bent? Wacht maar tot je hier op school zit. Wij gaan op zoek naar jouw creatieve kant!

Modeshow
We zijn dan wel geen cultuurprofielschool, maar de dingen die onze leerlingen doen en maken zijn echt mooi. De modeshow op Bredius is wereldberoemd (nou ja, in Woerden en omstreken dan). Op Schilderspark duik je bijvoorbeeld in de wereld van Shakespeare.

CKV
Het vak CKV krijg je als je in de bovenbouw zit. CKV staat voor Culturele en Kunstzinnige Vorming. Een hele mond vol, maar in dit vak staat creativiteit voorop. In de lessen maak je gave dingen. Daarbuiten bezoek je bijvoorbeeld een museum of theatervoorstelling. Dat is heel leuk om te doen!

Leven en leren in een prettige sfeer

Het Kalsbeek College is waarschijnlijk groter dan je eigen basisschool. Natuurlijk moet je hieraan wennen, maar binnen een paar weken heb je je weg gevonden.

Op beide locaties is het prettig leven en leren. Er is respect voor elkaar. De sfeer op onze school is gezellig. Natuurlijk zijn er regels, maar dat zorgt juist voor orde en regelmaat.

Bekijk ons filmpje over de sfeer op het Kalsbeek College.

Speurtocht
De gebouwen zijn natuurlijk een stuk groter dan jouw basisschool. Misschien moet je de eerste week nog zoeken naar het juiste lokaal, maar je leert de weg snel kennen. Op Bredius doe je op je allereerste schooldag een speurtocht door het gebouw. Leuk en handig!

Naast lessen volgen ga je veel op pad

Natuurlijk ben je de meeste dagen op school en krijg je allerlei leuke nieuwe vakken. Ons lesprogramma is veel uitgebreider dan klassikaal lessen volgen en zit vol met leuke excursies!

Kennismakingsweek
In je hele schoolcarrière heb je momenten dat je erop uittrekt om dingen buiten de school te leren. Zo leer je elkaar in de kennismakingsweek in de brugklas beter kennen.

Vakken en beroepen
In klas 3 van Bredius ga je nog een keer op kennismakingsweek. Verder bezoek je musea, kunstinstellingen en bedrijven om daar meer over bepaalde vakken en beroepen te leren. Er komen regelmatig mensen van buiten de school lesgeven tijdens bepaalde projecten.

Projectweken
Op locatie Schilderspark is er 2 keer per jaar een projectweek. Leerlingen van alle klassen gaan dan allemaal nieuwe en leuke dingen doen. Als je wat ouder bent, ga je ook op stage en misschien bezoek je een universiteit!

Kalsbeek

Top onderwijs op elk niveau

Kies je locatie!

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.