Kalsbeek College

Thuisproefjes

Hoe krijg je les op het Kalsbeek College? Welke onderwerpen komen aan bod bij natuurkunde en aardrijkskunde? En wat is U-Talent, dat leuke extra programma dat je kunt volgen als je goed bent in vakken als biologie en scheikunde? We hebben speciaal voor jou 4 thuisproefjes klaargezet. Onze leerlingen hebben samen met docenten een proefje bedacht dat je thuis kunt uitvoeren. In de video’s leggen ze je uit wat je moet doen. Leuk, leerzaam én je ontdekt meteen hoe je les krijgt. Want deze proefjes zijn bedacht door onze brugklasleerlingen. Ga aan de slag en doe een proefje over:

  • design & technologie
  • U-Talent
  • aardrijkskunde
  • natuurkunde

Want zeg nou zelf, een filmpje kijken en zelf aan de slag gaan is toch leuker dan een tekst lezen over maatwerk, leren op jouw niveau met de docent, uitdaging, samenwerken en modules kiezen… Veel plezier! En vergeet niet om het resultaat op social media te delen met de #kalsbeekproef. Onder de geposte berichten verloten we een leuke prijs!

Aardrijkskunde thuisproefje: maak je eigen kompas
De weg nooit meer kwijt raken? Met slechts 4 dingen maak jij je eigen kompas.

Design & technologie thuisproefje: veroorzaak een kettingreactie
In dit thuisproefje kun je al je creativiteit kwijt. Dominostenen, een hamer, wc-rollen, een stift? Kijk in de schuur, de knutselkast of de keuken en kies spullen om zelf een kettingreactie te maken. Maak er een filmpje van en post deze op social media met #kalsbeekproef en wie weet win jij een hele leuke prijs!

Natuurkunde thuisproefje: blaas een waxinelichtje uit door de fles heen
Heb jij een (wijn)fles of ander voorwerp, een waxinelichtje en lucifers? Probeer dan thuis uit of jij net als docent Frank Hollander de magische vlam uit kan blazen… Succes!

U-Talent thuisproefje: hoe stevig is papier
Hoeveel kilo boeken kunnen we stapelen op 4 kokertjes papier? Brugklasser Joah test het uit. Hoe stevig zijn jouw papiertjes? Met papier, wat boeken en plakband kun jij dit thuis onderzoeken.

Kalsbeek

Top onderwijs op elk niveau

Kies je locatie!

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.