Kalsbeek College

Maatschappelijke stage

In leerjaar 3 loop je maatschappelijke stage. Tijdens deze stage krijg je de kans om te ontdekken hoe leuk het is om je in te zetten op plekken waar ze jouw hulp goed kunnen gebruiken; in de buurt, op een sportclub, binnen een vereniging of bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis.

Stage & corona
Al jaren lopen leerlingen in het 3e leerjaar een vrijwillige stage van 30 uur. Vanwege de lange lockdown en de avondklok is besloten om de maatschappelijke stage facultatief te maken. Leerlingen die wel een stage lopen, krijgen bij het eindrapport een certificaat (kan wenselijk zijn voor een vervolgopleiding). Hiervoor moeten ze 20 uur stage lopen.

Een stageplek vinden
Een leuke stageplek vinden heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je mag namelijk zelf je stageplek regelen (mits deze aan de voorwaarden voldoet).
Tip: kijk in de stagebank van ‘Woerden voor elkaar’: www.woerdenvoorelkaar.nl
Op deze website vind je ook belangrijke formulieren, zoals een stagecontract en een beoordelingsformulier.

Doelen
Ondanks afschaffing van de verplichte maatschappelijke stage, blijft deze een vast onderdeel in ons onderwijsprogramma. De stage staat in het teken van het leerdoel ‘burgerschapsvorming’. Je leert zo al jong wat de betekenis is van vrijwilligerswerk. Je zal merken dat je voor anderen iets kan betekenen zonder dat daar een financiële tegemoetkoming tegenover staat. Dit versterkt jouw sociale vaardigheden en vergroot je gevoel voor eigenwaarde.
Ook kan je door de maatschappelijke stage vast snuffelen aan een baan of functie die je leuk lijkt. Want je kan bepaalde beroepsgroepen van dichtbij leren kennen.

Vragen?
De coördinator van de maatschappelijke stage zijn:

  • vmbo-b/k: Monique de Beer
  • mavo: Roy Versteeg
  • havo/vwo: Ingrid Slootjes

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.