Kalsbeek College

Maatschappelijke stage

In leerjaar 3 loop je minimaal 30 uur maatschappelijke stage. Stageplekken zijn bijvoorbeeld:

  • in een verzorgingstehuis;
  • op een sportclub;
  • in een wijk- of buurthuis;
  • bij de scouting.

Een stageplek vinden

Een leuke stageplek vinden heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je mag namelijk zelf je stageplek regelen (mits deze aan de voorwaarden voldoet).

Tip: kijk in de stagebank van de gemeente Woerden. Al deze stages zijn goedgekeurd door de stagemakelaar.

Op deze website zijn ook belangrijke formulieren te vinden, zoals een stagecontract en een beoordelingsformulier.

Goed om te weten:

Je moet de 30 uur volbracht hebben in leerjaar 3. Dit is niet vrijblijvend. Bij de overgang naar de vierde is het voldaan hebben van de 30 uur een voorwaarde.

Jij en je ouders krijgen alle informatie aan het begin van het schooljaar. Bijvoorbeeld over de eisen die we stellen aan een maatschappelijke stage (wat mag wel en wat mag niet) en ook over de werkwijze.

Doelen
Ondanks afschaffing van de verplichte maatschappelijke stage, blijft deze een vast onderdeel in ons onderwijsprogramma. De stage staat in het teken van het leerdoel ‘burgerschapsvorming’. Je leert zo al jong wat de betekenis is van vrijwilligerswerk. Je zal merken dat je voor anderen iets kan betekenen zonder dat daar een financiële tegemoetkoming tegenover staat. Dit versterkt jouw sociale vaardigheden en vergroot je gevoel voor eigenwaarde.

Ook kan je door de maatschappelijke stage vast snuffelen aan een baan of functie die je leuk lijkt. Want je kan bepaalde beroepsgroepen van dichtbij leren kennen.

Vragen?
De coördinator van de maatschappelijke stage van:

  • vmbo-b/k: Monique de Beer
  • mavo: Cora de Groot
  • havo/vwo: Ingrid Slootjes