Kalsbeek College

Groei! – onze onderwijsvisie

Vandaag de dag zijn we maar al te snel met het opplakken van labels. Een ’profiel’ dat kinderen al van jongs af aan in een hokje plaatst. Dat lijkt heel overzichtelijk op het eerste gezicht. Maar eenmaal op de middelbare school maken kinderen een ware groeispurt door. Hun interesses schommelen en ze leren eigen, nieuwe afwegingen te maken. Door ons brede aanbod krijgen onze leerlingen de tijd om zich te oriënteren. Te ontdekken. Te experimenteren. Zich nog niet af te sluiten voor de dingen waar ze nu wat minder goed in zijn. Kortom, de ruimte krijgen om echt hun passie te vinden en zich te ontwikkelen tot unieke en waardevolle talenten.

Het Kalsbeek College is meer dan een school. Wij willen een plek zijn waar een leerling kan groeien zoals hij dat wil. In kennis, maar ook als mens. Met onderwijs dat hem past, en de christelijke levensbeschouwing als de basis voor een gebalanceerde ontwikkeling.

Groeien zoals jij dat wilt

Groeien zoals jij wilt noemen we dat. Wij dagen onze leerlingen uit, leren ze vooruit te kijken en keuzes te maken die bij hen passen.

Begeleid groeien

Bij ons staan kinderen er niet alleen voor. Ouders en leerlingen kunnen altijd terecht bij de mentor. Als er extra hulp nodig is, komen specialisten in beeld, zoals een leerlingbegeleider of een faalangsttrainer.

Ondersteuning

Heeft een leerling extra ondersteuning nodig? Samen met de zorgcoördinator wordt er een plan op maat ontwikkeld. Uiteraard in overleg met ouders, docenten, mentor en zo nodig externen.

Extra’s

Een werkweek, sportdagen en muziekavonden horen bij school. We werken veel met projecten en excursies om leerlingen op verschillende fronten uit te dagen. Wist u dat er op het Kalsbeek College veel ruimte is voor theater?

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.