Kalsbeek College

Laptops

Een laptop is, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een leerling op het Kalsbeek College dagelijks op school nodig heeft. De combinatie van leren uit boeken en met laptops zorgt voor gevarieerde lessen.
Digitaal onderwijs maakt leren interactief en uitdagend. Laptops maken het leren op eigen niveau, tempo en op afstand mogelijk. Ook samenwerken is ideaal op deze manier.

Optie 1: Bestellen bij The Rent Company

U kunt een laptop via het Kalsbeek College aanschaffen. Bij The Rent Company, het bedrijf waar wij al jaren mee samenwerken, kunt u een nieuwe laptop kopen of huren, inclusief 3-, 4- of 5-jarig servicecontract. In deze flyer van The Rent Company vindt u meer informatie over het servicecontract, algemene voorwaarden en de bestelinformatie.
Bij The Rent Company kunt u uit 3 modellen kiezen. Alle modellen voldoen aan onze eisen. Ze verschillen in accusterkte en snelheid (processor). Zelf maakt u de keuze welke laptop het best bij uw wensen past.

 • Nieuwe brugklasleerlingen kunnen uiterlijk 31 juli een laptop bij bij The Rent Company bestellen. De nieuwe laptop wordt dan in de eerste schoolweek (op school) geleverd. Bestelt u na die datum, dan rekent The Rent Company extra kosten, geldt een langere levertijd en belangrijker, kan de prijs op de flyer hoger uitvallen door gewijzigde marktomstandigheden.
 • Ook huidige leerlingen kunnen een laptop bij The Rent Company bestellen. Bijvoorbeeld als een leerling eerst een laptop van thuis gebruikte en toe is aan een nieuwe. Of als er al eerder bij The Rent Company een laptop aangeschaft is en het servicecontract na dit schooljaar afloopt.

Optie 2: Laptop van thuis

Kan uw zoon of dochter een laptop van thuis gebruiken? Of wilt u zelf een laptop aanschaffen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Omdat de laptop op school niet opgeladen kan worden, is de batterijduur belangrijk. Let ook op de snelheid en het geluid, want de leerlingen moeten natuurlijk snel en ongestoord kunnen werken. Twee belangrijke dingen:

 • De precieze specificaties waar een laptop aan moet voldoen, staan hieronder in de FAQ.
 • Ook als uw kind een laptop van thuis gebruikt, hoeft u geen betaalde versie van Microsoft Office (of andere schoolprogramma’s) aan te schaffen.  Al onze leerlingen kunnen gratis gebruikmaken van Microsoft Office. De benodigde programma’s kunnen gratis (via het schoolmailadres van de leerling) gedownload worden. Van tevoren hoeven jullie niks te downloaden, dit wordt in de eerste week klassikaal gedaan.

Meer informatie of vragen?
Heeft u nog vragen over het gebruik van laptops, over de aanschaf of een andere vraag?

 • Voor vragen over de aanschaf of het Easy4u zekerheidspakket? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar [email protected].
 • Heeft u een vraag voor het Kalsbeek College? Dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]
 • Welke laptop adviseert het Kalsbeek College en waarom?

  Bij The Rent Company kunt u uit 3 modellen kiezen. Deze modellen zijn alledrie geschikt om
  op het Kalsbeek College mee te werken.

  • Lenovo 300W: een compact, lichte en robuuste laptop met een touch scherm
  • Lenovo 500W: een laptop met een snellere processor, lichtgewicht en omklapbaar 12,2″ touchscherm
  • Dell – Latitude 3450: een snelle laptop met een groter touch scherm, veel aansluitmogelijkheden en de batterij gaat extra lang mee

  Alle modellen voldoen aan onze eisen. Ze verschillen in accusterkte en snelheid (processor). Zelf maakt u de keuze welke laptop het best bij uw wensen past.

 • Kan ik ook zonder laptop werken?

  Nee, alle leerlingen (ongeacht op welke locatie je zit) gebruiken een laptop. In veel lessen gebruik je naast boeken namelijk laptops

 • Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?

  Als je een laptop van thuis kunt gebruiken, check dan goed onderstaande specificaties.

  Hardware

  • Windows besturingssysteem
  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Accuduur: 8 uur
  • Recente processor
  • Minimaal 4GB werkgeheugen
  • Minimaal 120GB opslagruimte
  • 2 USB poorten
  • Windows 10 (of hoger), geen S-Modus
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon

  Software
  Je hoeft zelf geen software te installeren, ook niet als je zelf een nieuwe laptop aanschaft. Op een laptop die je bij The Rent Company koopt, staan Windows en Office 365 alvast voor geïnstalleerd. Kies je voor een eigen laptop, dan wordt er in de startweek uitleg gegeven hoe je Office365 kan installeren. Als er voor de lessen extra programma’s nodig zijn, zal dit in overleg met de docent worden geïnstalleerd tijdens de eerste lessen.

 • Hoe kan ik een nieuwe laptop via het Kalsbeek College bestellen?

  Wilt u een laptop bij The Rent Company huren of kopen? Ga naar: rentcompany.nl/bestellen
  en vul de inlogcode in: 8PPM4D6

  Als u voor 31 juli 2024 bestelt, dan wordt de nieuwe laptop op de eerste schooldag aan uw kind uitgeleverd. Bestelt u na die datum, dan rekent The Rent Company extra kosten, geldt een langere levertijd en belangrijker, kan de prijs op de flyer hoger uitvallen door gewijzigde marktomstandigheden.

  Meer informatie vindt u in de flyer van The Rent Company.

 • Wat is het voordeel om een laptop via het Kalsbeek College te bestellen?

  Het Kalsbeek College werkt samen met The Rent Company. Bij The Rent Company kun je een laptop kopen of huren. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

  Voordelen van het ‘Easy4u abonnement’?

  • De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en samen met school vastgesteld. Zo heeft een leerling altijd de juiste laptop.
  • Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.
  • U hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen. Dit is vooraf met de school afgestemd.
  • In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3 keer gedurende de looptijd van het contract).
  • Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.
 • Ben ik verplicht een laptop via het Kalsbeek College aan te schaffen?

  Nee. Wij hebben een aantal laptops geselecteerd die aan onze onderwijsvoorwaarden voldoen. Je kunt een laptop (inclusief servicecontract) via het Kalsbeek College aanschaffen, maar je kunt er ook een van thuis meenemen. Let dan wel op dat deze aan onze specificaties voldoet (zie het antwoord op de vraag ‘Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?’).
  Heb je geen eigen laptop tot je beschikking? Op school is er een aantal laptops die leerlingen kunnen gebruiken die zelf geen eigen laptop hebben. Je kunt aan het begin van iedere lesdag een laptop ophalen en die aan het einde van de lesdag weer inleveren.

 • Waar kan ik terecht als mijn laptop kapot is?

  Heb je je laptop bij The Rent Company besteld en is het apparaat kapot? Dan kun je terecht bij het servicepunt: de mediatheek. Je kunt hier je kapotte apparaat inleveren, waarna je direct een leenlaptop mee krijgt. Wij zorgen ervoor dat The Rent Company jouw kapotte laptop maakt en sturen je een berichtje als je je gerepareerde laptop weer kunt ophalen.

 • Voldoet een Chromebook of Macbook?

  Nee, een Chromebook of Macbook zijn niet toegestaan. Binnen ons onderwijs worden diverse programma’s gebruikt die het beste functioneren op een Windows besturingssysteem. Denk hierbij aan programma’s als Word, Excel, Powerpoint, maar ook aan het opslaan van bestanden op de laptop en OneDrive.
  We zijn een aantal jaar geleden gestart met Chromebooks, maar gebleken is dat de eerder genoemde programma’s hierop niet volledig functioneerden. Ook zijn er verschillende lesmethodes die niet goed samenwerken met Chromebooks. Met het besturingssysteem op een Mac zijn dezelfde beperkingen bekend en daarom is het voor nieuwe leerlingen niet toegestaan met een Chromebook of Mac het onderwijs te volgen.

   

 • Hoe zit het met mijn Chromebook die ik via school aangeschaft heb?

  Een deel van onze leerlingen heeft in 2018 of 2019 een Chromebook aangeschaft. Als dit voor jou geldt, hoef je je geen zorgen te maken. Werken op de Chromebook blijft goed mogelijk en wij blijven de Chromebooks ondersteunen tot je het Kalsbeek College hebt verlaten.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.