Kalsbeek College

Laptops

Leerjaar 1 (Bredius & Schilderspark)
Leerjaar 4, 5 en 6 (Schilderspark)

Op het Kalsbeek College gebruik je naast boeken laptops tijdens de lessen. Vanwege de mogelijkheden en gunstige prijsstelling adviseren we te werken met een Chromebook. Je kunt, als je in leerjaar 1 (beide locaties) of de bovenbouw (Schilderspark) zit, je eigen Chromebook via het Kalsbeek College gunstig aanschaffen. Heb je liever een laptop dan een Chromebook? Of kun je een laptop of Chromebook van thuis gebruiken? Ook dat kan!

Onze visie op digitaal onderwijs
Digitaal onderwijs maakt leren interactief en leuker. Online halen we de hele wereld in de klas en je gaat met uitdagende opdrachten aan de slag. Chromebooks maken het leren op je eigen niveau, tempo en vanuit persoonlijke voorkeur mogelijk. Ook samenwerken is ideaal op deze manier!
Maar, op het Kalsbeek College blijven we ook boeken gebruiken. Chromebooks zien we als een heel fijn hulpmiddel om ons onderwijs nog beter en leuker te maken. De docent speelt in ons onderwijsproces een centrale rol.

Kies voor een Chromebook
Laptops zijn er in allerlei soorten en maten. Wij hebben alle opties goed naast onze wensen gelegd en adviseren om een Chromebook aan te schaffen.
Werk je liever op een laptop dan een Chromebook? Dan kan dat natuurlijk ook. Vanuit het Kalsbeek College adviseren wij 3 typen Chromebooks en 2 typen laptops. Het grootste verschil is de prijs. Maar ook de grootte van het scherm en de snelheid van de Chromebook of laptop (de processor) is per type verschillend. Bekijk het overzicht met de belangrijkste verschillen.

Optie: aanschaffen bij The Rent Company
Wij bieden de mogelijkheid om een Chromebook of laptop bij The Rent Company (inclusief servicecontract) te huren of te kopen. De bestelperiode is inmiddels voorbij. Wil je alsnog van deze mogelijkheid gebruikmaken? Stuur dan een mail naar [email protected].

Je eigen laptop of Chromebook van thuis
Kun je een laptop of Chromebook van thuis gebruiken? Of wil je je device ergens anders kopen? Ook dat kan. Omdat je laptop op school niet opgeladen kan worden, is de batterijduur belangrijk. Let ook op de snelheid en het geluid, want jij en je medeleerlingen moeten natuurlijk snel en ongestoord kunnen werken.
De precieze specificaties waaraan jouw laptop of Chromebook aan moet voldoen, vind je hieronder in de FAQ.

Meer informatie of vragen?
Heb je nog vragen over het gebruik van laptops, over de aanschaf of een andere vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

 • Welke laptop adviseert het Kalsbeek College en waarom?

  Wij adviseren om een Chromebook aan te schaffen via het Kalsbeek College. Voor een aantrekkelijke prijs werk je op je eigen Chromebook, die aan alle (onderwijs)voorwaarden voldoet.

  Wij bieden de mogelijkheid een nieuwe Chromebook (of laptop) aan te schaffen bij The Rent Company.

 • Kun je ook zonder Chromebook of laptop werken?

  Nee, alle leerlingen in de brugklas (ongeacht op welke locatie je zit) gebruiken een Chromebook of laptop. In veel lessen gebruik je naast boeken namelijk laptops tijdens de lessen. Laptops zijn, naast boeken, een heel fijn hulpmiddel om ons onderwijs nog beter en leuker te maken.

  Als je op locatie Schilderspark in leerjaar 4, 5 of 6 zit, gebruik je ook een Chromebook, laptop of tablet.

 • Aan welke eisen moet een Chromebook of laptop van thuis voldoen (in leerjaar 1)?

  Als je in leerjaar 1 een laptop of Chromebook van thuis kunt gebruiken, check dan goed onderstaande specificaties.

  Specificaties Chromebook

  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Accuduur: 8 uur (volgens specificaties fabrikant)
  • Minimaal 4GB werkgeheugen
  • Minimaal 32GB opslagruimte
  • 2 USB poorten
  • Google Play store beschikbaar in Chrome OS
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon

  Specificaties laptop

  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Accuduur: 8 uur
  • Recente Intel processor
  • Minimaal 8GB werkgeheugen
  • Minimaal 120GB opslagruimte
  • 2 USB poorten
  • Windows 10 (of hoger)
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon
 • Aan welke eisen moet een device van thuis voldoen (bovenbouw Schilderspark)?

  Als je in de bovenbouw op locatie Schilderspark zit, is het uiteraard ook mogelijk om een Chromebook, laptop of tablet van thuis te gebruiken. Voor de bovenbouw hanteren we de volgende specificaties:

  • Accuduur: 6 uur
  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon
 • Hoe kan ik een nieuwe Chromebook of laptop via het Kalsbeek College bestellen?

  Wil je gebruikmaken van de mogelijkheid om bij The Rent Company een chromebook of laptop te huren of te kopen, dan kun je een mail sturen naar [email protected].

 • Ben ik verplicht een Chromebook of laptop via het Kalsbeek College aan te schaffen?

  Nee. Wij hebben een aantal Chromebooks en laptops geselecteerd die aan onze onderwijsvoorwaarden voldoen. Je kunt een Chromebook of laptop via het Kalsbeek College aanschaffen, maar je kunt er ook een van thuis meenemen. Let dan wel op dat deze aan onze specificaties voldoet (zie het antwoord op de vraag ‘Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?’).

  Heb je geen eigen device tot je beschikking? Op school is er een aantal laptops die leerlingen kunnen gebruiken die geen eigen device hebben. Je kunt aan het begin van iedere lesdag een laptop ophalen en die aan het einde van de lesdag weer inleveren.

 • Wat is een Chromebook precies?

  Een Chromebook is eigenlijk een soort laptop met een klein besturingssysteem (Chrome OS), maar dan meer web-based. Dat is dan ook de kracht van zijn snelheid. Tussen aanzetten en beginnen met de les zit pakweg 10 seconden: het voor Chromebooks ontwikkelde besturingssysteem Chrome OS is namelijk erg licht. In principe draait naast dit besturingssysteem alleen de internetbrowser Chrome. Het is beperkt mogelijk om dingen op te slaan op de Chromebook zelf, daarom is het gebruik op een Chromebook gericht op internet-functionaliteit. Vergelijk deze functionaliteit met een tablet. Alles gaat via internet en je werkt voortdurend in de Cloud en niet via de harde schijf.

 • Dyslexie: welke Chromebook of laptop is geschikt?

  Welk device het meest geschikt is als een leerling dyslexie heeft, is afhankelijk van de software die hij of zij gebruikt.

  ClaroRead en Kurzweil zijn beide alleen geschikt voor Windows-laptops, TextAid is geschikt voor zowel Chromebooks als voor Windows-laptops.

  Lees meer over dyslexiesoftware

   

   

 • Wat biedt The Rent Company voor bovenbouwleerlingen?

  Een Chromebook of laptop wordt, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een bovenbouwleerling op locatie Schilderspark dagelijks nodig heeft. Als je geen device van thuis kunt gebruiken, bieden we je de mogelijkheid om een Chromebook of laptop met aantrekkelijke korting aan te schaffen bij The Rent Company. Je kunt hier een nieuw device kopen of huren, inclusief 2-, 3- of 4-jarig servicecontract. Op de informatieavond was de optie voor 2 jaar nog niet bekend. Omdat we begrijpen dat als je in de bovenbouw zit en je in de toekomst wellicht een ander apparaat zal gebruiken, hebben we met The Rent Company afgesproken dat er ook een 2-jarig contract mogelijk is. In de webshop kun je de gewenste looptijd van het contract aangeven.

  Overigens sluit je een contract met The Rent Company. Behaal je na 1 of 2 jaar je diploma en ga je naar een vervolgopleiding, dan loopt het contract, inclusief de service, gewoon door.

  Ga je na 1 jaar van school af en wil je niet dat je contract nog een jaar doorloopt? Het is mogelijk om je contract tussentijds te beëindigen als je het Kalsbeek verlaat. De opzegtermijn hierin bedraagt 1 maand. De voortijdige beëindigingskosten staan gelijk aan het borgbedrag.

 • Waar kan ik terecht als mijn Chromebook of laptop kapot is / niet meer werkt?

  Heb je je Chromebook of laptop bij The Rent Company besteld en is het apparaat kapot? Dan kun je terecht bij het servicepunt: de mediatheek. Je kunt hier je kapotte apparaat inleveren, waarna je direct een leen-laptop mee krijgt. Wij zorgen ervoor dat The Rent Company jouw kapotte apparaat maakt en sturen je een berichtje als je je gerepareerde Chromebook of laptop weer kunt ophalen.