Kalsbeek College

Laptops

Een laptop is, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een leerling op het Kalsbeek College dagelijks op school nodig heeft. De combinatie van leren uit boeken en met laptops zorgt voor gevarieerde lessen.
Digitaal onderwijs maakt leren interactief en uitdagend. Laptops maken het leren op eigen niveau, tempo en op afstand mogelijk. Ook samenwerken is ideaal op deze manier.

Optie 1: Bestellen bij The Rent Company

U kunt een laptop via het Kalsbeek College aanschaffen. Wij werken hiervoor samen met The Rent Company. Bij The Rent Company kunt u uit 3 modellen kiezen. Deze modellen zijn alledrie geschikt om op het Kalsbeek College mee te werken.

 • Dell – Latitude 3120: een laptop zonder touch scherm. Door de uitvoering met
  een normaal beeldscherm is deze het laagst geprijsd.
 • Dell – Latitude 3120 2-in-1: een laptop met een extra sterk beeldscherm (minder
  kwetsbaar) en een sterkere accu (gaat nog langer mee).
 • Dell – Latitude 3310: een laptop met een groter beeldscherm en een sterkere accu, maar zonder touch scherm.

Deze modellen voldoen aan onze eisen. Ze verschillen in beeldschermkwaliteit, beeldschermgrootte, touch functionaliteit en accusterkte. Zelf maakt u de keuze welke laptop het best bij uw wensen past.

U kunt bij The Rent Company een nieuwe laptop kopen of huren, inclusief 3-, 4- of 5-jarig servicecontract. Een van de voordelen is het servicepunt op school waar een leerling met evt. problemen met de laptop terecht kan. Wilt u voor schooljaar 2021-2022 een laptop bij The Rent Company huren of kopen? Bekijk de informatie- en bestelflyer, ga naar rentcompany.nl/bestellen en vul de code in: BYV2U6S
Bestellingen voor 31 juli worden in de eerste schoolweek na de vakantie geleverd.

Wie kan een laptop bestellen?

 • Begint uw kind na de zomervakantie op het Kalsbeek College? Op de kennismakingsdag in juni heeft hij of zij een envelop meegekregen met o.a. informatie over het gebruik en de aanschaf van een laptop.
 • Ook huidige leerlingen kunnen een laptop bij The Rent Company bestellen. Bijvoorbeeld als een leerling eerst een laptop van thuis gebruikte en toe is aan een nieuwe. Of als er al eerder bij The Rent Company een laptop aangeschaft is en het servicecontract na dit schooljaar afloopt.

Optie 2: Laptop van thuis

Kan uw zoon of dochter een laptop van thuis gebruiken? Of wilt u zelf een laptop aanschaffen? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Omdat de laptop op school niet opgeladen kan worden, is de batterijduur belangrijk. Let ook op de snelheid en het geluid, want de leerlingen moeten natuurlijk snel en ongestoord kunnen werken.
De precieze specificaties waar een laptop aan moet voldoen, staan hieronder in de FAQ.

Meer informatie of vragen?
Heeft u nog vragen over het gebruik van laptops, over de aanschaf of een andere vraag?

 • Voor vragen over de aanschaf of het Easy4u zekerheidspakket? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar [email protected].
 • Heeft u een vraag voor het Kalsbeek College? Dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]
 • Welke laptop adviseert het Kalsbeek College en waarom?

  Bij The Rent Company kunt u uit 3 modellen kiezen. Deze modellen zijn alledrie geschikt om op het Kalsbeek College mee te werken.

  • Dell – Latitude 3120
   Een laptop zonder touch scherm. Door de uitvoering met een normaal beeldscherm is deze het laagst geprijsd.
  • Dell – Latitude 3120 2-in-1
   Een laptop met een extra sterk beeldscherm (minder kwetsbaar) en een sterkere accu (gaat nog langer mee).
  • Dell – Latitude 3310
   Een laptop met een groter beeldscherm en een sterkere accu, maar zonder touch  scherm.

  Alle modellen voldoen aan onze eisen. Ze verschillen in beeldschermkwaliteit, beeldschermgrootte, touch functionaliteit en accusterkte. Zelf maakt u de keuze welke laptop het best bij uw wensen past.
  Bekijk de informatie- en bestelflyer voor meer specificaties.

   

 • Kan ik ook zonder laptop werken?

  Nee, alle leerlingen (ongeacht op welke locatie je zit) gebruiken een laptop. In veel lessen gebruik je naast boeken namelijk laptops

 • Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?

  Als je een laptop van thuis kunt gebruiken, check dan goed onderstaande specificaties.

  Hardware

  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Accuduur: 8 uur
  • Recente Intel processor
  • Minimaal 4GB werkgeheugen
  • Minimaal 120GB opslagruimte
  • 2 USB poorten
  • Windows 10 (of hoger), geen S-Modus
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon

  Software
  Je hoeft zelf geen software te installeren, ook niet als je zelf een nieuwe laptop aanschaft. Op een laptop die je bij The Rent Company koopt, staan Windows en Office 365 alvast voor geïnstalleerd. Kies je voor een eigen laptop, dan wordt er in de startweek uitleg gegeven hoe je Office365 kan installeren. Als er voor de lessen extra programma’s nodig zijn, zal dit in overleg met de docent worden geïnstalleerd tijdens de eerste lessen.

 • Hoe kan ik een nieuwe laptop via het Kalsbeek College bestellen?

  Wilt u voor schooljaar 2021-2022 een laptop bij The Rent Company huren of kopen? Bekijk de informatie- en bestelflyer, ga naar rentcompany.nl/bestellen en vul de code in: BYV2U6S
  Plaats uw bestelling uiterlijk 30 juli zodat u zeker bent van levering in de eerste schoolweek na de vakantie.

 • Wat is het voordeel om een laptop via het Kalsbeek College te bestellen?

  Het Kalsbeek College werkt samen met The Rent Company. Bij The Rent Company kun je een laptop kopen of huren. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

  Voordelen van het ‘Easy4u abonnement’?

  • De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en samen met school vastgesteld. Zo heeft een leerling altijd de juiste laptop.
  • Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.
  • U hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen. Dit is vooraf met de school afgestemd.
  • In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3 keer gedurende de looptijd van het contract).
  • Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.
 • Ben ik verplicht een laptop via het Kalsbeek College aan te schaffen?

  Nee. Wij hebben 3 laptops geselecteerd die aan onze onderwijsvoorwaarden voldoen. Je kunt een laptop (inclusief servicecontract) via het Kalsbeek College aanschaffen, maar je kunt er ook een van thuis meenemen. Let dan wel op dat deze aan onze specificaties voldoet (zie het antwoord op de vraag ‘Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?’).
  Heb je geen eigen laptop tot je beschikking? Op school is er een aantal laptops die leerlingen kunnen gebruiken die zelf geen eigen laptop hebben. Je kunt aan het begin van iedere lesdag een laptop ophalen en die aan het einde van de lesdag weer inleveren.

 • Waar kan ik terecht als mijn laptop kapot is?

  Heb je je laptop bij The Rent Company besteld en is het apparaat kapot? Dan kun je terecht bij het servicepunt: de mediatheek. Je kunt hier je kapotte apparaat inleveren, waarna je direct een leenlaptop mee krijgt. Wij zorgen ervoor dat The Rent Company jouw kapotte laptop maakt en sturen je een berichtje als je je gerepareerde laptop weer kunt ophalen.

 • Wat biedt The Rent Company voor bovenbouwleerlingen?

  Een laptop is, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een bovenbouwleerling op locatie Schilderspark dagelijks nodig heeft. Als je geen laptop van thuis kunt gebruiken, bieden we je de mogelijkheid om een laptop aan te schaffen bij The Rent Company. Je kunt hier een nieuwe laptop kopen of huren, inclusief servicecontract.

  Overigens sluit je een contract met The Rent Company. Behaal je na 1 of 2 jaar je diploma en ga je naar een vervolgopleiding, dan loopt het contract, inclusief de service, gewoon door.
  Ga je van school af en wil je niet dat je contract nog doorloopt? Het is mogelijk om je contract tussentijds te beëindigen als je het Kalsbeek verlaat. De opzegtermijn hierin bedraagt 1 maand. De voortijdige beëindigingskosten staan gelijk aan het borgbedrag.

 • Voldoet een Chromebook of Macbook?

  Binnen ons onderwijs worden diverse programma’s gebruikt die het beste functioneren op een Windows besturingssysteem. Denk hierbij aan programma’s als Word, Excel, Powerpoint, maar ook aan het opslaan van bestanden op de laptop en OneDrive.
  We zijn een aantal jaar geleden gestart met Chromebooks, maar gebleken is dat de eerder genoemde programma’s hierop niet volledig functioneerden. Ook zijn er verschillende lesmethodes die niet goed samenwerken met Chromebooks. Met het besturingssysteem op een Mac zijn dezelfde beperkingen bekend en daarom adviseren wij om met een laptop met Windows besturingssysteem te werken.

 • Hoe zit het met mijn Chromebook die ik via school aangeschaft heb?

  Een deel van onze leerlingen heeft in 2018 of 2019 een Chromebook aangeschaft. Als dit voor jou geldt, hoef je je geen zorgen te maken. Werken op de Chromebook blijft goed mogelijk en wij blijven de Chromebooks ondersteunen tot je het Kalsbeek College hebt verlaten.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.