Kalsbeek College

Laptops

Een laptop is, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een leerling op het Kalsbeek College dagelijks op school nodig heeft. De combinatie van leren uit boeken en met laptops zorgt voor gevarieerde lessen.

Onze visie op digitaal onderwijs
Digitaal onderwijs maakt leren interactief en leuker. Online halen we de hele wereld in de klas en leerlingen gaan met uitdagende opdrachten aan de slag. Laptops maken het leren op eigen niveau, tempo en vanuit persoonlijke voorkeur mogelijk. Ook samenwerken is ideaal op deze manier!
Maar, op het Kalsbeek College blijven we ook boeken gebruiken. Laptops zien we als een heel fijn hulpmiddel om ons onderwijs nog beter en leuker te maken. De docent speelt in ons onderwijsproces een centrale rol. Onderwijs dat nog meer op maat gemaakt kan worden, leidt ertoe dat het maximale uit elke leerling wordt gehaald, met groei als gevolg. Dat past goed bij onze visie. Persoonlijk onderwijs, met aandacht voor elkaar en leren van elkaar blijft zo aan de basis staan van onze manier van lesgeven.

Type laptop
Laptops zijn er in allerlei soorten en maten. Wij hebben 3 modellen uitgezocht die geschikt zijn om op het Kalsbeek College mee te werken. De ‘Dell 3190’ is in onze ogen de beste keuze vanwege het gorillaglas scherm en een extra stootrand, maar het budgetmodel (Lenovo 300e) voldoet eveneens aan onze eisen. Als u behoefte heeft aan een groter scherm, dan kunt u kiezen voor de Dell 3310.
Update: de Lenovo is door de grote vraag helaas niet meer te bestellen. Heeft u de Lenovo 300e voor 1 augustus besteld, dan wordt de laptop gewoon uitgeleverd. 
Je kunt je eigen laptop via het Kalsbeek College gunstig aanschaffen. Kun je er een van thuis gebruiken? Ook dat kan!

Optie 1: Laptop van thuis

Kan uw zoon of dochter een laptop van thuis gebruiken? Of wilt u zelf een laptop aanschaffen? Dat is natuurlijk mogelijk. Omdat de laptop op school niet opgeladen kan worden, is de batterijduur belangrijk. Let ook op de snelheid en het geluid, want de leerlingen moeten natuurlijk snel en ongestoord kunnen werken.
De precieze specificaties waar een laptop aan moet voldoen, staan hieronder in de FAQ.

Optie 2: Bestellen bij The Rent Company

U kunt ook een laptop via het Kalsbeek College aanschaffen. Wij hebben hiervoor afspraken met The Rent Company gemaakt. U kunt bij The Rent Company een nieuwe laptop kopen of huren, inclusief 3-, 4- of 5-jarig servicecontract. In de flyer van The Rent Company vindt u meer informatie over het servicecontract en algemene voorwaarden. The Rent Company heeft ook een video gemaakt met meer uitleg over hun werkwijze en de prijsopbouw. Bekijk de video’s van The Rent Company.

Als u voor 31 juli 2020 bestelt, dan wordt het nieuwe device op de eerste schooldag aan uw kind uitgeleverd. Bestelt u na die datum, dan rekent The Rent Company extra kosten en geldt een langere levertijd.
Wilt u een laptop bij The Rent Company te huren of te kopen? Ga naar rentcompany.nl/bestellen en vul de inlogcode in: 53KTE23

Meer informatie of vragen?
Heeft u nog vragen over het gebruik van laptops, over de aanschaf of een andere vraag?

 • Voor vragen over de aanschaf of het Easy4u zekerheidspakket? Neem dan contact op met The Rent Company via 085-0036150 of mail naar [email protected].
 • Heeft u een vraag voor het Kalsbeek College? Dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]
 • Welke laptop adviseert het Kalsbeek College en waarom?

  Wij hebben 3 modellen uitgezocht die geschikt zijn om op het Kalsbeek College mee te werken. De ‘Dell 3190’ is in onze ogen de beste keuze vanwege het gorillaglas scherm en een extra stootrand. Deze laptop is hierdoor extra beschermd tegen vallen en stoten. Het budgetmodel (Lenovo 300e) voldoet eveneens aan onze eisen. Als u behoefte heeft aan een groter scherm, dan kunt u kiezen voor de Dell 3310.
  Wij bieden de mogelijkheid een nieuwe laptop aan te schaffen bij The Rent Company.

  Update: de Lenovo is door de grote vraag helaas niet meer te bestellen. Heeft u de Lenovo 300e voor 1 augustus besteld, dan wordt de laptop gewoon uitgeleverd. 

 • Kan ik ook zonder laptop werken?

  Nee, alle leerlingen (ongeacht op welke locatie je zit) gebruiken een laptop. In veel lessen gebruik je naast boeken namelijk laptops

 • Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?

  Als je een laptop van thuis kunt gebruiken, check dan goed onderstaande specificaties.

  • Dual Band Wireless-AC (5Ghz)
  • Accuduur: 8 uur
  • Recente Intel processor
  • Minimaal 4GB werkgeheugen
  • Minimaal 120GB opslagruimte
  • 2 USB poorten
  • Windows 10 (of hoger)
  • Aansluiting voor een hoofdtelefoon
 • Hoe kan ik een nieuwe laptop via het Kalsbeek College bestellen?

  Wil je een laptop via het Kalsbeek bestellen? Lees dan de bestelflyer van The Rent Company goed door, ga naar rentcompany.nl/bestellen en vul deze inlogcode in: 53KTE23

 • Wat is het voordeel om een laptop via het Kalsbeek College te bestellen?

  Het Kalsbeek College werkt samen met The Rent Company. Bij The Rent Company kun je een laptop kopen of huren. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Meer informatie vind je in de bestelflyer.

  Voordelen van het ‘Easy4u abonnement’?

  • De laptops zijn extra stevig, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en samen met school vastgesteld. Zo heeft een leerling altijd de juiste laptop.
  • Op school is bij reparatie een leenlaptop beschikbaar.
  • U hoeft zelf geen software pakketten aan te schaffen. Dit is vooraf met de school afgestemd.
  • In het Easy4u zekerheidspakket zit een schade-en diefstaldekking* (*mits sporen van (in)braak), met een beperkt eigen risico van €50,00 per gebeurtenis. (max. 3 keer gedurende de looptijd van het contract).
  • Standaard wordt bij het Easy4u abonnement een vochtwerende beschermhoes en oplader meegeleverd.
 • Ben ik verplicht een laptop via het Kalsbeek College aan te schaffen?

  Nee. Wij hebben 3 laptops geselecteerd die aan onze onderwijsvoorwaarden voldoen. Je kunt een laptop (inclusief servicecontract) via het Kalsbeek College aanschaffen, maar je kunt er ook een van thuis meenemen. Let dan wel op dat deze aan onze specificaties voldoet (zie het antwoord op de vraag ‘Aan welke eisen moet een laptop van thuis voldoen?’).
  Heb je geen eigen laptop tot je beschikking? Op school is er een aantal laptops die leerlingen kunnen gebruiken die zelf geen eigen laptop hebben. Je kunt aan het begin van iedere lesdag een laptop ophalen en die aan het einde van de lesdag weer inleveren.

 • Waar kan ik terecht als mijn laptop kapot is?

  Heb je je laptop bij The Rent Company besteld en is het apparaat kapot? Dan kun je terecht bij het servicepunt: de mediatheek. Je kunt hier je kapotte apparaat inleveren, waarna je direct een leenlaptop mee krijgt. Wij zorgen ervoor dat The Rent Company jouw kapotte laptop maakt en sturen je een berichtje als je je gerepareerde laptop weer kunt ophalen.

 • Wat biedt The Rent Company voor bovenbouwleerlingen?

  Een laptop is, naast de boeken, onderdeel van de beschikbare leermiddelen die een bovenbouwleerling op locatie Schilderspark dagelijks nodig heeft. Als je geen laptop van thuis kunt gebruiken, bieden we je de mogelijkheid om een laptop aan te schaffen bij The Rent Company. Je kunt hier een nieuwe laptop kopen of huren, inclusief servicecontract.

  Overigens sluit je een contract met The Rent Company. Behaal je na 1 of 2 jaar je diploma en ga je naar een vervolgopleiding, dan loopt het contract, inclusief de service, gewoon door.
  Ga je van school af en wil je niet dat je contract nog doorloopt? Het is mogelijk om je contract tussentijds te beëindigen als je het Kalsbeek verlaat. De opzegtermijn hierin bedraagt 1 maand. De voortijdige beëindigingskosten staan gelijk aan het borgbedrag.

 • Hoe zit het met mijn Chromebook die ik via school aangeschaft heb?

  Een deel van onze leerlingen heeft in 2018 of 2019 een Chromebook aangeschaft. Als dit voor jou geldt, hoef je je geen zorgen te maken. Werken op de Chromebook blijft goed mogelijk en wij blijven de Chromebooks ondersteunen tot je het Kalsbeek College hebt verlaten.