Kalsbeek College

Daan Berger

Als zoon van een trambestuurder kon hij niet wachten om zijn vader achterna te gaan. Dat hij stage wilde lopen bij HTM, wist hij dan ook zeker. Na veel telefoontjes en gesprekken kreeg hij dat voor elkaar. Na zijn vmbo-kaderdiploma is hij begonnen bij HTM als monteur in de werkplaats.

Veel mogelijkheden
Al acht jaar lang is trambestuurder zijn droombaan. Dat het Kalsbeek College locatie Bredius een paar jaar geleden startte met het technische profiel Mobiliteit & Transport (tegelijk met het profiel Bouwen, Wonen & Interieur), kwam voor Daan precies op het juiste moment. ,,Dat was mijn ideale profiel voor de vervolgopleiding die ik op het oog had.” Hij kan het niet vaak genoeg zeggen: “Kom bij het Kalsbeek, de mogelijkheden zijn enorm.”

Daan komt uit Mijdrecht en met een vmbo-advies zag hij al snel de voordelen van het grote aantal profielen dat het Kalsbeek College biedt. Van het eerste jaar herinnert hij zich het beste de Duitse en mentorlessen van mevrouw Rademaker. ,,Ik kon gewoon goed met haar overweg. In coronatijd gaf zij daarbij hele duidelijke en overzichtelijke lessen. Dat maakte het werken en leren bij haar erg fijn.”

Dat hij zijn stage bij HTM mocht lopen, leverde meteen een groot voordeel op: baangarantie. Daan: ,,Tijdens het eindgesprek werd duidelijk dat ik na mijn diploma meteen kon beginnen. Ik hoefde niet te solliciteren, een mailtje was toch genoeg. En zeg nou zelf: het is toch kicken dat ik op mijn leeftijd een tram van ruim 50 ton mag besturen.”

Op de grote weg
Hij staat op het punt om te beginnen aan de interne opleiding Eerste monteur mechatronica BBL3. Hij gaat vier dagen werken en een dag naar school. Maar dat is niet waar Daan uiteindelijk wil eindigen. ,,Ik ben nog jong en heb nog meer dan genoeg tijd om dingen te leren. Als ik 18 word en een rijbewijs heb, wil ik de opleidingen volgen tot trambestuurder op de grote weg. Dat is net wat leuker dan ‘rangeren’ over het terrein. Het is al meer dan 8 jaar mijn grote droom, dus waarom zou ik daar vanaf stappen?”

En dat is meteen zijn tip voor toekomstige Kalsbeek-leerlingen: als je een droom hebt, ga ervoor. ,,Laat je niet tegenhouden en bereid je goed voor. Dat heb ik ook gedaan en kijk hoe het uitpakt. Op het Kalsbeek zijn er zoveel kansen en mogelijkheden, dus maak daar dan ook goed gebruik van!”

Over Daan
Naam Daan Berger
Geboortedatum 31 juli 2007
Zat op de Kalsbeek van 2019 tot 2023
Locatie Bredius
Opleiding vmbo-kader, richting Mobiliteit& Transport
Studie eerste monteur mechatronica BBL3 intern bij HTM Personenvervoer

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.