Kalsbeek College

BV-leerlingen exposeren in thema ‘verlangen’

Traditioneel exposeren de examenkandidaten van het Kalsbeek College de eindwerkstukken die ze gemaakt hebben voor het vak Kunst. Zoals ieder jaar werken ze vanuit een centraal thema, waar ze individueel een eigen invulling aan geven. Gedurende een half jaar zijn beeldende doelstellingen geformuleerd, is onderzoek gedaan en geëxperimenteerd.

De vwo-examenkandidaten kozen dit jaar voor het centrale thema ‘verlangen’. De beelden laten een verlangen zien naar een andere wereld zonder zorgen en verdrietige omstandigheden. Weer anderen verbeelden een verlangen naar zelfacceptatie  en zelfbewustzijn. Kunstwerken rond een leven zonder pijn, mentaal en fysiek, rust in je hoofd en rust in je leven zijn ook te zien. Alles bij elkaar een heel bijzonder en persoonlijk inkijkje in de leefwereld van deze jonge mensen. ,,De kunstenaars hebben zich kwetsbaar opgesteld e en hun diepste emoties in beeld gebracht”, stelt kunstdocent Marjolijn de Vries.

Opening expositie
De expositie is op 16 april 2024 te bezichtigen in de kunstvleugel locatie Schilderspark samen met de exposities van leerlingen uit 5-havo en 4-havo-6 en wordt om 16.30 uur officieel geopend door Jelmer Vierstra, wethouder van onder meer Cultuur in Woerden.

Hieronder een eerste indruk van een paar eindwerkstukken.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.