Kalsbeek College

Lezingen ‘Mythe en werkelijkheid’ (voor ouders)

Bent u benieuwd naar de oorsprong van mythologische verhalen? Speciaal voor Kalsbeek-ouders worden er – gratis – 5 lezingen ‘Mythe en Werkelijkheid’ aangeboden. Interesse? Aanmelden voor 1 of meer lezingen kan door voor 7 oktober een mail te sturen naar [email protected].

De eerste lezing start op dinsdag 1 november. Docent Irene de Koning: ,,Neem de uitdrukking ‘Met argusogen ergens naar kijken’ of ‘dat is een ware Tantaluskwelling’. Ze vinden hun oorsprong in de Griekse mythologie. Niet alleen letterlijk in onze taal, maar zeker ook in de beeldende kunst, literatuur en muziek is veel terug te vinden van deze fraaie verhalen. Graag laat ik u in 5 afzonderlijk te volgen lezingen zien wat er met enkele mythologische verhalen in de loop der eeuwen is gebeurd, ofwel hoe het verhaal door schrijvers, schilders, beeldhouwers en componisten is ‘hergebruikt’.”

5 lezingen ‘Mythe en werkelijkheid: wat verhalen blijven vertellen’

  • 1 november: Ongelukkige liefde (herhaling van 2019/20)
  • 8 november: Het Parisoordeel (herhaling van 2021/22)
  • 15 november: Pygmalion (nieuw!)
  • 22 november: Narcissus en Echo (nieuw!)
  • 13 december (Paleis op de Dam, herhaling 2021/22 met mogelijke excursie naar Amsterdam op zaterdag 17 december)

De lezingen staan op zichzelf en zijn afzonderlijk te volgen. De lezingen starten elk om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Kalsbeek College locatie Bredius: Burgemeester H.G. van Kempensingel 23 in Woerden.

Aanmelden
Deelname is gratis voor ouders/verzorgers (en familie) van Kalsbeek-leerlingen van beide locaties. Aanmelden? Stuur een e-mail naar Irene de Koning ([email protected]) onder vermelding van M&W en de datum van de lezing/lezingen die u wilt bijwonen. Vermeld naast de data uw naam, telefoonnummer en in welke klas uw zoon/ dochter zit.

In de tweede helft van dit schooljaar volgt een cursus ‘Latijn voor beginners’ die bestaat uit 5 lessen. U leert de beginselen van deze ‘dode taal’ die nog verrassend levend blijkt te zijn, als u zich realiseert dat woorden als ‘muur’, ‘straat’, ‘pen’ en vele andere rechtstreeks uit het Latijn in het Nederlands terecht zijn gekomen. Een aankondiging hiervan volgt op de site van de school in januari.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.