Kalsbeek College

David Verweij

Als er een ondernemer is die weet hoe groeien werkt, dan is het David Verweij. Verweij Houttechniek begon als een boerentimmerbedrijf en bleef zich ontwikkelen tot wat het nu is. “Je moet niet willen groeien om het groeien. Het draait om passie en plezier.”

Logische weg
Vanaf zijn kamer in het bedrijf kan hij bijna zijn ouderlijk huis zien liggen. Zevenhonderd meter verder in Nieuwerbrug is hij geboren. Van de christelijke basisschool in het dorp was de weg naar het Kalsbeek College een logische. “De wereld ging voor me open”, blikt David Verweij (60) terug. “Het gebouw aan de Coba Ritsemastraat was in mijn ogen groot, maar er zaten destijds zo’n 350 leerlingen op.”

Echt familiebedrijf
Dat David Verweij het bedrijf van zijn vader en opa in wilde, was al heel snel duidelijk. “Als kleine jongen hielp ik al tijdens vakanties met opruimen, dat soort werk.” Hij volgde de studie MTS Hout en Meubilering en met die kennis op zak plus de nodige aanvullende HBO-opleidingen stroomde hij in de jaren ’80 het familiebedrijf binnen. De huidige directie bestaat uit David, broer Ruud en neef Leon Verweij. Ook zoon Leonard is inmiddels toegetreden en zal het bedrijf op den duur overnemen.

Eigen mensen opleiden
Ontwikkeling is belangrijk vindt David Verweij. Van een boeren timmerbedrijf aan het begin van de 20e eeuw heeft Verweij Houttechniek zich ontwikkeld en aan de tijd aangepast. Het opleiden van eigen mensen krijgt in het Woerdense bedrijf veel aandacht. “De afstand tussen school en de praktijk wordt steeds groter. In onze werkplaats is geen hamer of zaag aanwezig. Ik zeg wel eens tegen docenten op het Kalsbeek: kom hier techniekonderwijs geven. Bij ons kunnen ze op knopjes drukken, machines programmeren, van dat werk. Wij maken techniek sexy.”

Over David
Naam David Verweij
Zat op de Kalsbeek: van 1968 tot 1972
Locatie Schilderspark
Opleiding mavo
Studie MTS Hout en Meubilering
LinkedIn LinkedIn-profiel David

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.