Kalsbeek College

Erwin l’Ami

De schaakcarrière van Erwin l’Ami begint op 4-jarige leeftijd in Woerden. Met 3 oudere broers is winnen met voetbal onmogelijk, maar met schaken lukt dat wel. Op zijn 12e wordt hij bij Schaakclub Woerden kampioen van de senioren. Een succesvol schaakleven is begonnen.

Vrij voor EK en WK
Het was voor Erwin al snel duidelijk dat hij van schaken zijn beroep zou maken. “De Kalsbeek heeft mij altijd goed geholpen daarbij”, zegt de schaker die sinds 2014 bij de beste 100 schakers van de wereld hoort. “De school gaf me bijvoorbeeld vrijaf voor belangrijke toernooien als EK’s en WK’s.” En dat is fijn voor iemand met talent die weet wat hij wil.

Reizen
Schaken is inderdaad zijn werk geworden. En wel direct na zijn periode op het Kalsbeek College. Erwin: “Veel toernooien zijn in het buitenland waardoor ik ook veel reis. Dat is een fijne bijkomstigheid. Van je hobby je beroep kunnen maken is het mooiste dat er is!”

Geniet van je tijd op de Kalsbeek! Hierna ben je ineens volwassen.

Werkweken
Met veel plezier denkt hij terug aan zijn schooltijd. “Het is natuurlijk al weer 10 jaar geleden dat ik les kreeg op de Kalsbeek, maar er heerste toen altijd een gemoedelijke sfeer. De school zelf was een geoliede machine waarin het goed toeven was. Mijn leukste herinnering? Dat zijn de werkweken. Ik heb er 3 meegemaakt. Met zijn allen op stap in het buitenland, dat was erg de moeite waard…”

Over Erwin
Naam Erwin l’Ami
Geboortedatum 5 april 1985
Zat op de Kalsbeek: van 1998 tot 2004
Locatie Schilderspark
Opleiding havo
Studie niet van toepassing
LinkedIn LinkedIn-profiel Erwin

Erwin l'Ami

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.