Kalsbeek College

Iris van de Brug

Op 15-jarige leeftijd had ze al haar eerste (bij)baantje in een kapsalon. Zeven jaar later heeft Iris van de Brug de stoute schoenen aangetrokken en haar eigen onderneming gestart: Hairis.

Eigen baas
Het oorspronkelijke plan was om een sportopleiding te volgen, maar dit lukte uiteindelijk niet vanwege blessures. Plan B was de richting Uiterlijke Verzorging en die keuze goed uit. Via stages maakte ze kennis met het kappersvak. Ze volgde een kappersopleiding en werkte bij verschillende salons. Uiteindelijk besloot ze voor zichzelf te beginnen als thuiskapster. “De start van een eigen bedrijf is een hele klus. Dat wordt nog wel eens onderschat. Je moet echt aan zo veel dingen denken: verzekeringen afsluiten, een website maken, naar de Kamer van Koophandel en ga zo maar door.”

Klanten
Na de opstartfase begon het echte werk: klanten vinden. “Zonder klanten kom je natuurlijk niet ver. Ik merk dat mensen het prettig vinden om thuis geknipt te worden.” Daarnaast verzorgt ze ook bruidskapsels en geeft ze kinderworkshops. “Een mooie combinatie. Nieuwe klanten vinden blijft belangrijk. Mijn tip is dat je niet te makkelijk moet denken. Er moet wel geld binnen komen. Je bent als eigen baas eigenlijk nooit uitgewerkt.”

Gymlessen
Door de stages tijdens mijn Kalsbeek-tijd wist ik dat ik op de goede weg zat. “Daarin heeft de school me echt goed geholpen.” Ze kijkt met een goed gevoel terug op het Kalsbeek College, dat ze omschrijft als een gezellige en sfeervolle school. “De gymlessen van meneer Selier waren echt iets waar ik naar uit keek. Even mijn hoofd legen en lekker fanatiek bezig zijn, heerlijk.”

Over Iris
Naam Iris van de Brug
Geboortedatum 24 april 1993
Zat op de Kalsbeek van 2006 tot 2010
Locatie Bredius
Opleiding vmbo-k, richting Uiterlijke Verzorging (klassiek)
Studie Kappersopleiding MBO 3

foto Iris van de Brug 1

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.