Kalsbeek College

Maarten Vuylsteke

Met een hele andere blik bekijkt hij de school, waar hij meer dan twintig jaar niet geweest is. Het valt Maarten Vuylsteke (41) op dat de aula vernieuwd is en dat de buitenmuur ineens een grijze steen heeft. “Het is echt een feest om hier weer te zijn.”

Eigenwijs
Dat de geboren Linschotenaar na zijn basisschooltijd de stap naar het Kalsbeek College zou maken, was allerminst zeker. Meer dan driekwart van zijn klasgenoten ging naar de collega-school in Woerden. “Maar ik heb altijd al een vorm van eigenwijsheid gehad”, zegt Maarten Vuylsteke (41) met een glimlach. “Ik doe het net even anders en zo kwam ik hier terecht.”

Tweejarige brugperiode
Een van de voordelen van het Kalsbeek eind jaren ’80 was de tweejarige brugperiode. “Pas de laatste weken van het tweede jaar, toen ik een voorlopig mavo-advies kreeg, heb ik laten zien wat er in me zat. Ik heb keihard gewerkt en met fantastische cijfers kon ik toch nog naar het vwo.” Een belangrijke beslissing, want de rechtenstudie lonkte.

Opsporingsonderzoek
De eerste 7 jaar als officier bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij veel zaken gedaan. Die zaken werden steeds zwaarder, tot onderzoeken naar grote criminele organisaties aan toe. Inmiddels is hij afdelingshoofd bij het OM en geeft hij leiding aan 70 man. “Natuurlijk blijft het gaaf om in de rechtzaal te staan en een opsporingsonderzoek te leiden. Maar het coachen en trainen geeft me enorm veel voldoening.”

Veilige omgeving
Als getrouwde man en vader van twee zonen (14 en 11) heeft hij Linschoten verruild voor De Meern. Zijn oudste zoon zit al op de middelbare school, zijn jongste staat voor de keuze. “Het bezoeken van open dagen brengt weer veel herinneringen terug. Wat ik achteraf goed vond aan het Kalsbeek College? De veilige omgeving die me geboden werd. Dat is toch de basis om te kunnen leren.”

Over Maarten
Naam Maarten Vuylsteke
Zat op de Kalsbeek: van 1987 tot 1993
Locatie Schilderspark
Opleiding vwo
Studie Rechten
LinkedIn LinkedIn-profiel Maarten

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.