Kalsbeek College

Cambridge English

Voor leerlingen die Engels leuk vinden en goed zijn in Engels bieden we Cambridge English aan. De Cambridge English certificaten worden internationaal erkend door meer dan 20.000 organisaties.
Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de verschillende vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) en dat natuurlijk allemaal: in English! Leerlingen doen examen in alle vaardigheden. Deze examens worden op een externe locatie afgenomen door docenten van Cambridge ESOL en worden ook door hen nagekeken. Bij voldoende resultaat krijgt de leerling een certificaat.

Klas 1 (m/h/v): introductie
In de brugklas krijgen leerlingen uit 1-atheneum en 1-gymnasium standaard Cambridge English. Leerlingen uit 1-mavo/havo en 1-havo/vwo kunnen zich opgeven voor de pluslessen Cambridge English. Tijdens deze lessen kunnen de leerlingen kennismaken met het vak. De lessen worden afgesloten met een toets en een gesprek waarin wordt gekeken of leerlingen voldoende niveau en motivatie hebben om het vak vanaf de 2e klas te volgen.

Klas 2 (m/h/v): FCE
Leerlingen die de module in de brugklas met een positief advies hebben afgesloten, krijgen in klas 2 en 3 één uur per week Cambridge English. Aan het einde van klas 3 (mei/juni) doen de leerlingen FCE examen. FCE staat voor First Certificate of English.

Klas 4 en 5 (h/v)
DLeerlingen die in klas 2 en 3 FCE hebben gedaan kunnen doorgaan voor een CAE (Cambridge English: Advanced) certificaat. Leerlingen die niet eerder mee hebben gedaan moeten een toelatingstoets en een gesprek doen waarin gekeken wordt naar niveau en motivatie. Deze groep leerlingen volgt 2 uur per week Cambridge English en doet aan het einde van klas 5 (juni) het CAE examen. Het diploma laat zien dat ze Engels op een academisch niveau beheersen.

Cambridge English preparation centre

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.