Kalsbeek College

Debat

Heb jij graag het laatste woord en vind jij het leuk om je mening te geven en na te denken over belangrijke onderwerpen? Dan is debatteren echt iets voor jou. Op het Kalsbeek College kun je je aansluiten bij het debatteam.

Debat: in de onderbouw
In de onderbouw maak je in de klas kennis met debatteren en kun je je aansluiten bij het Debatteam Onderbouw. Met dit team oefen je een keer in de week en debatteer je over uiteenlopende stellingen. Zo leer je de eerste technieken op het gebied van de mondelinge overtuigingskracht. Je traint voor het Unicef Kinderrechten Debattoernooi.

Debat: in de bovenbouw
In de bovenbouw kun je je verder ontwikkelen in het Debatteam Bovenbouw. Debatvaardigheden spelen daarbij een prominente rol omdat je door te debatteren alle elementen van mondelinge overtuigingskracht ontwikkelt. Zo oefen je met kritisch luisteren, scherp analyseren, krachtig presenteren, sterk argumenteren, duidelijk structureren en snel reageren.

Elk jaar doe je mee met landelijke debatwedstrijden zoals het NK Debatteren, het Max Havelaar Toesprakentoernooi en het Lagerhuis.

Kampioen van Utrecht
Het Kalsbeek College heeft het de afgelopen jaren steeds ver geschopt in het Lagerhuis. In 2018 was het debatteam zelfs kampioen van Utrecht! Dit succes verdient een vervolg: kom dus het Debatteam versterken.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten