Kalsbeek College

Extra’s op Bredius

Ga je mee golfsurfen of beachvolleyballen? Of kies je voor een andere leuke buitenschoolse activiteit zoals het FIFA Playstationtoernooi? Ook binnen het onderwijs zijn leuke extra’s als keuzemodules of een Anglia-programma waarbij je Engels op een hoger niveau doet. Jij maakt zelf de keuze, waardoor je aan de slag gaat met zaken waarvoor je gemotiveerd bent en waarin je plezier hebt.

In de les leer je op jouw eigen niveau met de docent als regisseur. Een wiskundeles kan er daarom voor jou net iets anders uitzien dan voor jouw klasgenoten. Heb je hulp nodig, dan sta je er nooit alleen voor. Kan je meer, dan zorgt de docent dat jij in de les voldoende uitgedaagd wordt. In en buiten de les heb je verschillende mogelijkheden voor leuke extra’s.

Sportoriëntatie
Iets héél anders dan een standaard gymles is de sportoriëntatie. Voor een klein bedrag maak je kennis met niet-alledaagse sporten. Er zijn zomersporten, zoals flowboarden, persluchtduiken of golfsurfen. In de wintereditie kun je bijvoorbeeld curlen of skiën. Heb je altijd al eens willen ijshockeyen? Dit is je kans!

Leerlingenraad
Heb jij een mening over hoe het op school gaat? Zit je vol ideeën wat er beter kan? Je kan op verschillende manieren je stem laten horen. Bijvoorbeeld als klassenvertegenwoordiger, in het leerlingenparlement of in de leerlingenraad. In de leerlingenraad overleg je regelmatig met de locatiedirecteur en kun je echt het verschil maken.

Maatschappelijke stage
Wij vinden het belangrijk dat je maatschappelijk betrokken bent. Dat je bereid bent om je vrijwillig in te zetten voor een ander. Om  te ervaren wat vrijwilligerswerk inhoudt, loop je in de derde klas minimaal 30 uur stage. Stageplekken zijn bijvoorbeeld in een  verzorgingstehuis, bij een sportvereniging of in een buurthuis.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.