Kalsbeek College

Brugklas op Schilderspark

Leerlingen vinden op de locatie Schilderspark snel hun weg. Vaak zitten ze bij hun oude klasgenootjes in de klas, wat ook handig is met het fietsen van en naar school. Het is best even wennen om 10 tot 15 docenten te hebben, net als aan alle verschillende vakken van de onderbouw. Er zijn ook meer repetities en overhoringen dan op de basisschool.

Brugklas
Er zijn 4 soorten brugklassen waar nieuwe leerlingen in de geplaatst worden:

  • mavo/havo-brugklas: voor leerlingen met een mavo- (vmbo-t-) en havo-advies;
  • havo/vwo-brugklas: voor leerlingen met een havo- of vwo-advies;
  • atheneum-brugklas: voor leerlingen met een vwo-advies;
  • gymnasium-brugklas: voor leerlingen met een vwo-advies die al zeker weten dat ze gymnasium willen doen.

Bruggebouw
De brugklassers starten hun middelbare schooltijd in de kleinere brugschool, waar ze hun kluisjes en veel lessen hebben. Ook kunnen ze hier en op het pleintje voor dit gebouw hun pauzes houden.

Vakken
Alle leerlingen volgen in de eerste 2 jaar 15 vakken. Zoals Nederlands, wiskunde, techniek, biologie, informatiekunde, handvaardigheid en mentorles. Sommige vakken starten in de tweede klas, zoals Duits, Latijn, Grieks en natuurkunde. In de derde krijgen leerlingen ook vakken als economie, scheikunde en drama.

Leerlingbegeleiding
Elke klas heeft een mentor. Deze mentor is voor leerlingen het eerste aanspreekpunt. Omdat leerlingen met vragen soms makkelijker naar een medeleerlingen dan naar een docent gaan, zijn er mentorassistenten. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die de mentor helpen.
Voor Nederlands, Frans, Engels en wiskunde bieden wij extra hulplessen. Natuurlijk helpen wij uw kind als hij last heeft van faalangst. Hiervoor zijn aparte trainingen.

 

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.