Kalsbeek College

Brugklas op Schilderspark

Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, verschillende docenten en een andere sfeer. Geen zorgen: na de kennismakingsdagen  in september ben je waarschijnlijk al gewend en na de herfstvakantie voel je je helemaal thuis.

Goede sfeer
Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en jezelf kunt zijn. Samen met je mentor en klasgenoten zorgen we met elkaar voor  een goede (werk)sfeer in de klas. Tijdens de wekelijkse mentorlessen leer je je mentor goed kennen. Je kunt bij hem of haar altijd terecht als je een vraag of probleem hebt, ook buiten lestijd. Je mentor werkt samen met 2 mentorassistenten (leerlingen uit de bovenbouw). Zij helpen bij activiteiten, gaan mee op brugklaskamp en zijn er voor je.

Brugklassen op locatie Schilderspark
In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van je basisschool. Je komt terecht in een van deze klassen:

  • 1 gymnasium
  • 1 atheneum
  • 1 havo/atheneum/gymnasium
  • 1 mavo/havo (havo-6)

Highlight 1: een goede start
Typerend voor onze brugklas is een goede start. De eerste week is een bijzondere startweek. Je duikt niet meteen de schoolboeken in, maar begint met allerlei activiteiten om de mentor en je nieuwe klasgenoten te leren kennen. Na deze week ben je startklaar om te beginnen: je weet de weg in de school, je laptop is klaar voor gebruik en je bent bekend met handige programma’s als Magister en de Kalsbeek App.

Highlight 2: leren leren en organiseren
Op het Kalsbeek krijg je een Plenda: een agenda en planner ineen. Tijdens mentorlessen leer je hier handig mee om te gaan. Je mentor leert je en allerlei vaardigheden om het leren leren en organiseren onder de knie te krijgen.

Highlight 3: samen starten
Je mentor en de mentorassistenten nemen je op ‘sleeptouw’, zodat jij je snel thuis voelt. Na een paar weken ga je met een paar
andere klassen 3 dagen op werkweek. Heb jij er al zin in?

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.