Kalsbeek College

Atheneum

Onze atheneumleerlingen kenmerken zich door hun kritische en onderzoekende houding. Natuurlijk leggen we op het Kalsbeek College een goede basis voor de universiteit. We leren je onderzoeken en onderzoekend leren.

Brugklas
Ga je atheneum doen, dan kom je in de brugklas in 1-havo/vwo of 1-atheneum. Daarna stroom je (vaak) door naar 2-atheneum, maar ook de overstap naar 2-gymnasium of 2-havo is mogelijk.
In 1-atheneum (en in 1-gymnasium) krijg je naast vakken als Frans, wiskunde en tekenen ook Science en ‘Mythe & Werkelijkheid. Deze vakken staan elk 1 uur per week vast op het rooster en dagen je echt uit op exact en wetenschappelijk gebied.

Kalsbeek Wetenschap Academie
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een regenboog een boog is? Of hoe verliefdheid werkt? Hoe Woerden is ontstaan? Om zelf antwoord op die vragen te geven, moet je onderzoek doen. Dat leer je bij de Kalsbeek Wetenschap Academie, die als rode draad door je hele vwo-carrière loopt. Vanuit je eigen nieuwsgierigheid bekijk je met een kritische blik de wereld om je heen. Je leert dat je door goede vragen te stellen meer te weten komt en dat is leuk!

Op zoek naar uitdaging en verdieping
We bieden allerlei uitdagende programma’s en vakken. Je leert academische vaardigheden bij de diverse talentmodules zoals sterrenkunde, filosofie en inleiding tot de psychologie. In 1-atheneum en 1-gymnasium krijgen leerlingen standaard ‘Cambridge English’, waarin ze Engels op een hoger niveau doen. Voor bèta-liefhebbers is er het U-Talent programma, waarbij we samenwerken met de Universiteit Utrecht. Leerlingen met interesse in de Europese politiek zitten goed bij EPAS (European Parliament Ambassador School). Het debatteam is voor leerlingen die beter willen leren argumenteren en debatteren.

Positief kritische houding
Bij programma’s en onderdelen als debat, kunst en cultuur ontwikkel je je een positief kritische houding, ook naar jezelf. Leren leren en leren fouten maken hoort erbij. Samen zorgen we ervoor dat jij je als persoon blijft ontwikkelen.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.