Kalsbeek College

Havo

Met een havo-diploma van het Kalsbeek College begin je goed voorbereid aan je hbo-studie. Dat horen we steeds weer terug van oud-leerlingen en de hbo-opleidingen zelf. Onze havo heeft landelijk gezien een hoog slagingspercentage. Bovendien is er zo veel meer dan alleen de reguliere lessen.

Leerlingen met een havo-advies beginnen in een van onze ‘dakpanklassen’: 1-mavo/havo of 1-havo/atheneum/gymnasium. In de brugklas krijgen ze veel verschillende vakken, zoals Frans, wiskunde, biologie, tekenen en techniek.

Talent
Ruimte om je talent te vinden en te ontwikkelen is er genoeg. Bijvoorbeeld met Cambridge English. Exacte talenten kunnen hun hart ophalen met een uitdagend talentprogramma. Op het gebied van kunst en cultuur is de toneelvoorstelling in 4-havo een hoogtepunt. Te veel om op te noemen!

Doelgericht
Op de havo worden leerlingen uitgedaagd in denken en doen. Zo sluiten ze in 3-havo bepaalde vakken al voor de meivakantie af. In deze ‘sterperiode’ komen de door hun gekozen vakken met extra uren op het rooster. Het is namelijk leuk en effectief om meer tijd aan de vakken die ze kiezen te besteden. Samen houden we de doelen in het oog.

Ondernemer in de dop
Ons ondernemende karakter zit in de zorgweek, familiestages en de debatteams.

Grensverleggend
Op de havo bereiden we leerlingen voor op een hbo-opleiding, zowel in kennis als in vaardigheden. We gaan hierbij letterlijk de grens over bij werkweken en excursies en door samen te werken ontdekken ze dat ze veel meer kunnen dan ze denken.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.