Kalsbeek College

Huiswerkbegeleiding en bijles

Het Kalsbeek College (locatie Schilderspark) werkt samen met het huiswerkinstituut Lyceo. Lyceo heeft een vestiging op onze locatie en verzorgt huiswerk- en studiebegeleiding voor leerlingen van alle niveaus en alle leerjaren op locatie Schilderspark.

Coördinator
Namens Lyceo is Marjolijn Metz als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de Lyceo-vestiging op onze locatie. Met haar kunt u contact opnemen voor meer informatie of voor aanmelding bij Lyceo.

Effectiever huiswerk maken
Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo kan de ideale ondersteuning op maat bieden:

 • Huiswerkklas: in de Huiswerkklas maken leerlingen op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag huiswerk onder toezicht van een begeleider. De Huiswerkklas vindt plaats in een groep van ongeveer 15 leerlingen.
  – 2 dagen: € 50,- per maand
  – 3 dagen: € 75,- per maand
 • Studiebegeleiding: de Studiebegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame plannings- en studievaardigheden. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. De begeleiding bestaat uit het plannen van het huiswerk, het overhoren van het leerwerk en het controleren van het maakwerk. Er is extra aandacht voor zwakke vakken en inhoudelijke vragen. Deze intensieve begeleiding vindt plaats in kleine groepen van maximaal 7 leerlingen per begeleider. Studiebegeleiding is mogelijk van 2 tot 5 middagen per week, van 14.30 uur tot 18.00 uur. Dagen en tijden zijn uiteraard in overleg.
  – 2 dagen: € 197,- per maand (alleen als afbouwtraject, wanneer het goed gaat)
  – 3 dagen: € 278,- per maand
  – 4 dagen: € 339,- per maand
  – 5 dagen: € 399,- per maand

Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles
Uw kind heeft moeite met een schoolvak of loopt achter met de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.
– een klokuur 1-op-1 begeleiding: € 176,- per 5 bijlessen kaart
– een klokuur 1-op-1 begeleiding: € 323,- per 10 bijlessen kaart
– een klokuur 1-op-1 begeleiding: € 40,- per uur

Begeleiding van Lyceo in het kort
Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Er is regelmatig overleg tussen Lyceo en de mentoren en docenten van onze school. Zo wordt de begeleiding goed afgestemd op de behoeften van uw zoon of dochter.
We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Meer informatie?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u contact opnemen met Marjolijn Metz. U kunt haar telefonisch bereiken op: 06-30039202 en per e-mail: [email protected].

Op www.lyceo.nl vindt u meer informatie over de werkwijze, tarieven, etc.