Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Op het Kalsbeek College is veel ruimte voor kunst en cultuur. Elk jaar doe je 2 of 3 keer per jaar een activiteit in het kader van kunst en cultuur. Wij werken nauw samen met KUVO. Op het programma staat onder andere een toneelvoorstelling. Zo kom je in aanraking met een aantal kunstvormen. Wij verwachten niet dat je alles even mooi of leuk vindt of dat je meteen een kunstliefhebber wordt. Maar het is leuk om kennis te maken met vormen van kunst, die nu eenmaal bij het leven van mensen horen. Je kunt na afloop een oordeel vormen over iets dat je gezien of gehoord hebt. Soms is het alleen maar mooi of spannend. Een andere keer zit er een moraal aan het verhaal.
KUVO-voorstellingen vallen in principe onder lestijd en worden ruim van tevoren aangekondigd. Vaak is er een voor- of nabespreking.

Muziek/dansdagen en Kalsbeek Talent

Ieder jaar krijgen leerlingen op locatie Bredius een muziek/dansdag. Daarin kiezen ze 2 workshops die ze leuk lijken: hiphopdans, rap, piano, gitaar, drum/percussie, band of muziekproductie. Voor enthousiaste leerlingen die vaker muziek willen maken of dansen, zijn er talentenworkshops. Onder begeleiding van professionals werken een aantal leerlingen aan de discipline waar hun talent ligt.

Jaarlijks wordt er voor alle leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar de ‘kunstcarrousel’ georganiseerd met opnieuw een breed cultureel aanbod zoals breakdance, theater en rap. Voor leerlingen uit de bovenbouw zijn er voorstellingen: mooie projecten waarin leerlingen zelf ervaren en kijken.