Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Kunst en cultuur

Kunstvakken

“Kunst laat de wereld zien door de ogen van een ander.”

Tijdens de kunstlessen leer je creatief denken en kritisch kijken. Je verdiept je in de kunsten waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Door middel van kijk- en praktijkopdrachten leer je goed te kijken naar de wereld om je heen en die beter te begrijpen. Ieder mens is creatief. Dit leer je herkennen bij jezelf, zodat je het later kan inzetten bij je studie of baan.

We leren je om origineel en ruim te denken. Dit doe je door, in je eigen tempo, te experimenteren en onderzoek te doen. Nieuwsgierigheid loont, fouten maken mag en al doende leer je niet te snel oordelen. Vanuit een open, losse houding kunnen hele mooie creaties en ideeën ontstaan. Je benadert vanuit verschillende invalshoeken een onderwerp. Je leert hoe je jouw creativiteit kan inzetten om tot een eigen ontwerp of eindproduct te komen. Op deze manier verbreedt kunst je blik en leer je vaardigheden die je in de toekomst nodig hebt.

Podiumkunsten

Podiumkunsten zijn op het Kalsbeek College breed vertegenwoordigd. In de eerste 2 jaar krijg je het vak muziek en in het derde jaar het vak drama. Bij beide vakken staat het samen maken centraal. Hoe creëer je met elkaar een scène of muziekstuk? Wat zet je in om het interessant te maken. En hoe ga je om met het toewerken naar een toonmoment?

Voor iedereen die meer uit muziek of acteren wil halen, zijn er op het Kalsbeek College verschillende mogelijkheden. Het Kalsbeek Theater maakt elk jaar een grote muziektheaterproductie waarbij iedereen die mee wil doen, mee kan doen. Er zijn gedurende het jaar verschillende concerten en optredens waar je jouw zang- en of speelkunsten kan laten horen en zien. Onder begeleiding van vakdocenten creëer je, in samenwerking met je medeleerlingen, een fantastische show, concert of voorstelling.

KUVO

We stellen in samenwerking met de KUVO voor alle leerjaren een programma op met allerlei kunstzinnige activiteiten. Je gaat kunst beleven en actief deelnemen aan verschillende projecten. In de samenstelling van het programma kijken we wat het best aansluit voor jouw leerjaar, zodat je altijd kunst ervaart die past bij je leeftijd of wat speelt in de samenleving.