Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Aula, gezonde school en eten en drinken

Aula
Tijdens de pauze en een tussenuur kan je naar de aula. Natuurlijk gedraag je je hier op een normale manier.

Gezonde school
Het Kalsbeek College is een gezonde school. Hoe merk je dat? Bij ons is bewust en gezond eten de norm en daarom is het logisch dat jij een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Het overgrote deel van het aanbod in ons buffet is gezond en gezonde producten zijn het beste zichtbaar. Maar we bieden niet alleen maar broodjes gezond en fruit. In een kleine pauze kun je bijvoorbeeld best een keer een muffin kopen, maar tijdens de lunchpauze kun je alleen uit broodjes en fruit/groente kiezen.
We werken op onze school volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, opgesteld door het Voedingscentrum. Locatie Schilderspark is in 2022 in de race voor een ‘gouden schaal’, waarmee we laten zien dat wij een gezonde schoolkantine hebben en houden. Dit betekent dat we gezondere producten in het assortiment hebben, dat we fruit en groente aanbieden en water drinken stimuleren, namelijk met twee watertappunten (een in de kantine en een in de gang bij de conciërges) waar leerlingen de hele dag gratis hun flesje kunnen vullen met vers drinkwater.

Eten en drinken
Het buffet in het hoofdgebouw is bijna de hele dag open. Het buffet in het bruggebouw is alleen in de pauzes open (en als er medewerkers beschikbaar zijn om het buffet te  bemannen).

Drinken is toegestaan in de aula, de overblijfruimte of op het binnenplein. Je mag geen drinken meenemen naar de gangen of de lokalen. Op het binnenplein, in de overblijfruimte, in de aula en op het buitenplein mag je eten, in de rest van het gebouw niet. Ook niet in de mediatheek. Afvalbakken staan overal. Wij willen een schone school. Jij toch ook?