Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Aula, gezonde school en menstruatiemiddelen

Aula, gezonde school en menstruatiemiddelen

Aula
Tijdens de pauze en een tussenuur kan je naar de aula. Natuurlijk gedraag je je hier op een normale manier.

Gezonde school
Het Kalsbeek College is een gezonde school. Hoe merk je dat? Bij ons is bewust en gezond eten de norm en daarom is het logisch dat jij een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Het overgrote deel van het aanbod in ons buffet is gezond en gezonde producten zijn het beste zichtbaar. Maar we bieden niet alleen maar broodjes gezond en fruit. In een kleine pauze kun je bijvoorbeeld best een keer een muffin kopen, maar tijdens de lunchpauze kun je alleen uit broodjes en fruit/groente kiezen.

We werken op onze school volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, opgesteld door het Voedingscentrum. Locatie Schilderspark heeft sinds 2022 een ‘gouden schaal’, waarmee we laten zien dat wij een gezonde schoolkantine hebben en houden. Dit betekent dat we gezondere producten in het assortiment hebben, dat we fruit en groente aanbieden en water drinken stimuleren, namelijk met twee watertappunten (een in de kantine en een in de gang bij de conciërges) waar leerlingen de hele dag gratis hun flesje kunnen vullen met vers drinkwater.

Eten en drinken
Het buffet in het hoofdgebouw is bijna de hele dag open.

Op het binnenplein, in de overblijfruimte, in de aula en op het buitenplein mag je eten, in de rest van het gebouw niet. Ook niet in de mediatheek. Afvalbakken staan overal. Wij willen een schone school. Jij toch ook?

Menstruatiemiddelen

Het Kalsbeek College is ook een MUP (Menstruatie Uitgifte Punt). Bij de loge kun je gratis tampons, inlegkruisjes en maandverband voor een week halen. Voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld je moeder of een vriendin die het nodig heeft. Je hoeft niets uit te leggen of je te registreren. Als je je bij de loge meldt, krijg je een pak naar keuze mee (discreet in een tasje). Ook als je op school ongesteld wordt en je hebt niks bij je, kun je hier terecht.