Kalsbeek College Menu Openen

Begeleiding op maat

Begeleiding op maat

Decaan

De decaan helpt bij het kiezen van een vakkenpakket, beroep of vervolgopleiding. In het tweede jaar geeft de mentor al les in ‘oriëntatie op studie en beroep’.
De loopbaanoriëntatiebegeleiding (LOB) is in de havo-6 vanaf klas 2 en in de havo en het vwo vanaf klas 3 in handen van de mentor en van de decaan. Leerlingen voeren gesprekken met de mentor en met de decaan omtrent het maken van keuzes voor vakkenpakketten (in 2 havo-6 en 3 havo/vwo) en voor vervolgopleidingen (vanaf klas 3 havo-6 en 4 havo/vwo).

De mentor en de decaan geven tijdens de mentorlessen in de verschillende leerjaren informatie over tal van zaken als keuzemogelijkheden en consequenties van verschillende keuzes. Daarnaast is de decaan het aanspreekpunt bij vragen van leerlingen en ouders/verzorgers over de vakkenpakket- en studiekeuze.
Verder organiseert de decaan verschillende activiteiten omtrent vakkenpakket- en studiekeuze en is hij/zij aanwezig bij ouderavonden om informatie te geven over deze thema’s.

Contact met de decaan
Je kunt tijdens schooltijden altijd bij één van de decanen aankloppen voor informatie of advies. De decanen zijn:

  • havo-6: Larissa Noordzij
  • havo: Gijan Koedood
  • vwo: Cora Belder
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten